Zbavte sa jarnej únavy rýchlo a jednoducho: Toto sú naše odporúčania!

Čo je jarná únava? Opisuje sa ako bežná reakcia organizmu na príchod teplejších dní, po období dlhej zimy. Príčinou jej vzniku sú preto najčastejšie teplotné, a tiež aj tlakové zmeny. Nemusí to však byť jediným dôvodom.

Jarná únava častokrát vzniká aj ako dôsledok nezdravého životného štýlu. Menej pohybu či konzumácia nezdravých jedál môže spôsobiť, že telo sa veľmi rýchlo unaví a prechod medzi zimou a teplejšími dňami tak môže dať organizmu veľmi zabrať. U koho sa najčastejšie jarná únava objavuje? Predovšetkým u starších ľudí, prípadne u ľudí s nízkym krvným tlakom. Aj napriek tomu, že sa častejšie vyskytuje u starších ľudí, nie je nič neobvyklé, že sa objaví aj u mladších ročníkov. 

Ako sa jarná únava prejavuje?

Ako viem, že mám jarnú únavu? Tento stav sprevádza niekoľko kľúčových symptómov. O ktoré ide? Únava, bolesť hlavy a kĺbov, znížená imunita, časté zmeny nálad, bolesť svalov, citlivosť, úzkosť či podráždenosť. Ak sa u vás tieto prejavy vyskytujú dlhšiu dobu, pravdepodobne ide o jarnú únavu, ktorú je potrebné riešiť čím skôr. 

Zbavte sa jarnej únavy rýchlo a jednoducho Toto sú naše odporúčaniaa

Zvýšený príjem vitamínu C

Keďže sa jarná únava najčastejšie spája so zníženou imunitou, odporúčame vám prijímať viac vitamínu C. Prispieva k normálnej funkcii imunitného systému, napomáha pri tvorbe energie a zabezpečuje aj správnu funkciu nervového systému. Vitamín C môžete prijímať vo forme výživových doplnkov alebo stravou. Najčastejšie sa nachádza v citrusových plodoch, ako sú pomaranče alebo citróny. 

Únavy sa tiež môžete zbaviť vďaka zvýšenému príjmu vitamínu D, ktorý takisto priaznivo pôsobí na imunitný systém, pomáha udržiavať normálnu hladinu vápnika v krvi a prispieva aj k správnej funkcii svalov. Vitamín D môžete prijímať zo slnečného žiarenia, ale aj výživových doplnkov či stravy.

BIO hydrolát a jeho benefity

BIO hydroláty idú v dnešnej dobe čoraz viac do popredia. Dôvodom je najmä obsah vysoko účinných zložiek, ktoré dokáže ľudský organizmus veľmi ľahko vstrebať. Hydroláty vo všeobecnosti obsahujú aj viac organických kyselín, vďaka ktorým pôsobia protizápalovo

Na boj proti únave je výborným riešením Altevita Fenikel obyčajný – BIO hydrolát. Okrem zmiernenia únavy má však ďaleko viac zdravotných benefitov – posilňuje imunitný systém, pomáha pri regulácii hmotnosti, zbavuje telo škodlivých a toxických látok. 

 

 

Pravidelná fyzická aktivita

Pohyb lieči. To platí aj v prípade jarnej únavy. Aj keď sa budete cítiť vyčerpaní, premôžte sa a choďte sa každý deň aspoň prejsť do prírody. Vaše telo a organizmus to potrebuje. Každý deň si preto doprajte aspoň 30 minút na čerstvom vzduchu. Nájdite si fyzickú aktivitu, ktorá vás baví a vykonávajte ju pravidelne. Uvidíte, že aj vďaka pohybu sa budete môcť únavy nadobro zbaviť. 

Uprednostnite ľahké jedlá

Pestrý jedálniček by mal zahŕňať dostatočné množstvo vitamínov, minerálov a antioxidantov. Preto by ste do svojho jedálnička mali zaradiť viac čerstvej zeleniny a ovocia. Obmedzte ťažké, kalorické a tučné jedlá. Ľudia, ktorí pociťujú únavu, majú tendenciu konzumovať sladké. Je pravda, že vám dodá energiu, no len na veľmi krátku dobu. Sladké vášmu zdraviu skôr ublíži, pretože zvyšuje chuť do jedla a môže u vás skôr dôjsť k prejedaniu. 

Zbavte sa jarnej únavy rýchlo a jednoducho Toto sú naše odporúčaniab

Doprajte si 8 – hodinový spánok

Ak cítite na sebe únavu, je to znamenie, že by ste si mali oddýchnuť. Doprajte si každý deň aspoň 8 – hodinový kvalitný spánok. Tiež by ste mali chodiť spať a vstávať v približne v rovnakom čase. Takouto pravidelnosťou tak môžete efektívne predísť problémom so zaspávaním. Pred spaním si v miestnosti dobre vyvetrajte a vyhnite sa pozeraniu do mobilu alebo na televíziu.