Zdravé a dobre vyzerajúce nechty? Toto je tajomstvo úspechu!

Vzhľad nechtov veľa hovorí aj o vašom zdraví a starostlivosti o seba. Áno, ide len o malú súčasť nášho tela, no ich vzhľad má obrovský vplyv na naše sebavedomie a celkový dojem, ktorý robíme. Zdravé vyzerajúce nechty sú preto snom mnohých ľudí. A my vieme, ako ich môžete mať aj vy!

Nechty obsahujú prirodzene vápnik. Ak je ho nedostatok, môže dôjsť ku vzniku rôznych problémov – lámavosti, štiepeniu či zástave rastu. Preto je v prvom rade kľúčové doplnenie dôležitých vitamínov a minerálov do tela. Zamerajte sa na príjem vápnika a biotínu

Základom pre zdravé nechty je tiež vyvážená strava, ktorá je bohatá na živiny. Uprednostnite potraviny s vyšším obsahom vitamínov A, C, D a E, ktoré sú nevyhnutné pre zdravý rast a pevnosť nechtov. 

Praktický tip: Pokiaľ máte problémy s nechtami, určite si na nich nedávajte gél lak. Mohol by ich totiž ešte viac poškodiť. Preto si najskôr vyriešte všetky problémy a až potom myslite na ich predlžovanie, umelé nechty či nanášanie gél laku. 

Aj nechty potrebujú hydratovať

Tak ako naša pokožka, aj nechty potrebujú dostatok hydratácie. Čo to znamená? Mali by ste dodržiavať pitný režim, najmä z toho dôvodu, aby ste udržali svoje nechty v optimálnom stave. Pri umývaní používajte jemné mydlo a nezabudnite si pravidelne nanášať hydratačný krém na ruky a nechty. Takýmto spôsobom svoje nechty efektívne hydratujete a oni sa vďaka tomu spevnia a nebudú sa vám toľko lámať.

Zdravé a dobre vyzerajúce nechty Toto je tajomstvo úspechu(1)a

Zmes esenciálnych olejov a ich sila

Chcete zdravé a krásne nechty? V tom prípade by ste sa o nich mali dôkladne starať. Výborným riešením je zmes esenciálnych olejov, ktoré slúži na spevnenie nechtov a dodanie všetkých potrebných živín. Prípravok Altevita Krásne nechty predstavuje zmes esenciálnych v kombinácii s arganovým olejom. Prináša skutočne blahodarné účinky nielen na nechty, ale aj nechtové lôžka. Zmes esenciálnych olejov zahŕňa citrón, levanduľu, kadidlo a bergamot.

Keďže ide o prírodné zložky, dokážu podporiť rast zdravých a silných nechtov, a to bez prejavov nežiadúcich účinkov. Tento prípravok na nechty je maximálne bezpečný.

Nezabúdajte: Neodporúčame vám používať akékoľvek prípravky na nechty v prípade, že máte poranenú pokožku. V takejto situácii radšej stav svojich nechtov konzultujte s lekárom, ideálne so špecialistom – dermatológom. 

 

Dôkladná starostlivosť

Pokiaľ sa o nechty nebudete starať tak, ako je potrebné, na ich zdravý vzhľad môžete rovno zabudnúť. Vyhraďte si na nich čas, očistite ich, ostrihajte a nezabúdajte ani na pilníkovanie. Vďaka tomu minimalizujete riziko trhania a lámavosti nechtov. Odporúčame vám používať neagresívne produkty na odstránenie laku na nechty. Vyhnite sa radšej používaniu acetónu, pretože ten môže výrazne nechty oslabiť. 

Chráňte nechty pred poškodením

Umývate často riady, robíte v záhrade alebo máte prácu, pri ktorej hrozí poškodenie nechtov? V tom prípade neváhajte a použite na takúto prácu ochranné rukavice. Ochránite tak svoje nechty pre možným poškodením, vďaka čomu si zachováte ich zdravý a dobre vyzerajúci vzhľad. 

Pokiaľ došlo k odlomeniu nechtu, neriešte túto vec svojpomocne. Navštívte manikérku, ktorá vám necht dôkladne ošetrí. V opačnom prípade by mohlo dôjsť k rozšíreniu infekcie do okolia. 

Zdravé a dobre vyzerajúce nechty Toto je tajomstvo úspechu(1)b

Kedy navštíviť dermatológa?

Pýtate sa, kedy je ten správny čas na návštevu dermatológa? Ideálne v situácii, keď vám na podporu zdravia nechtov vyššie spomenuté odporúčania nezabrali a necítite žiadne zlepšenie v ich stave. Pokiaľ vás naďalej trápi ich lámanie, odlupovanie či zmena farby, určite sa o liečbe poraďte s dermatológom. Takéto problémy môžu byť znakom zdravotných problémov, ktoré by mali byť odhalené a nastavené na liečbu čím skôr.