Aké účinky má levanduľa na zdravie?

Aj napriek tomu, že za kráľovnú všetkých záhrad sa považuje predovšetkým ruža, na popredných pozíciách sa nachádza aj levanduľa. Tá prináša skutočne blahodarne účinky na organizmus, ktoré si zamilujete. Užívať sa dá totiž v podobe čaju ale tiež aj v iných formách. Vyniká výnimočnou arómou a v prípade čaju aj špecifickou chuťou.

Levanduľa je rastlina známa dlhé roky. Jej jedinečné účinky poznali už ľudia v staroveku a preto sa využívala aj v rámci tradičnej medicíny. Levanduľa sa vždy používala najmä na ošetrenie pleti a do kúpeľov, no v súčasnosti sú známe aj jej ďalšie blahodarne účinky.

Nezabúdajte: Dôvodom jedinečných účinkov levandule sú predovšetkým jej účinné látky, ktoré obsahuje. Ide napríklad o triesloviny, flavonoidy, éterický olej, kumarín a živicu. Spojením týchto zložiek dochádza ku vzniku efektívnych vlastností levandule, ktoré dokážu podporiť celkové zdravie človeka.

Má upokojujúce účinky

Cítite sa často v strese, napätí a ste podráždení? V tom prípade by ste určite mali siahnuť po doplnkoch s obsahom levandule. Je o nej totiž známe, že má upokojujúce vlastnosti. To znamená, že dokáže regulovať a zároveň aj zmierniť stres, napätie a tlak v tele.

Levanduľový čaj sa odporúča užívať najmä v prípade, že je toho na vás veľa. Ak máte množstvo povinností a starostí, skúste si nachvíľu oddýchnuť, vypiť čaj s obsahom levandule a Cistusu, pričom vďaka nemu prídete na iné myšlienky.

Aké účinky má levanduľa na zdraviea

Určite sa vám uľaví a s čistou mysľou sa vám budú všetky problémy riešiť oveľa jednoduchšie. Levanduľový čaj tak môžete zaradiť aj do svojej dennej rutiny v rámci relaxácie.

Podporuje kvalitu spánku

Je vedecky dokázané, že ak užívate levanduľový čaj, prípadne iné produkty s obsahom tejto rastliny pravidelne a dlhodobo, môže sa zlepšiť kvalita vášho spánku, a to do skutočne vysokej miery.

Preto, ak máte akékoľvek problémy so spánkom, trpíte nespavosťou, prípadne sa počas noci často budíte, vyskúšajte pitie levanduľového čaju. Ideálne vždy tesne pred spaním. Namiesto pozerania televízie či do mobilu si vyložte nohy, doprajte relax a vypite si chutný a jedinečný levanduľový čaj. Uvidíte, že budete spať ako bábätko a zobudíte sa nabití pozitívnou energiou.

Zlepšuje stav a zdravie srdca

Ak sa chcete vyhnúť kardiovaskulárnym ochoreniam, mali by ste dodržiavať celú prevenciu. Tá pozostáva zo zdravého životného štýlu, ktorý zahŕňa aj užívanie kvalitných výživových doplnkov.

Môže ísť aj o levanduľový čaj, pretože práve ten prináša účinky, ktoré priaznivo vplývajú na stav a zdravie srdca. Podporuje jeho funkcie, pričom sa budete môcť ľahšie vyhnúť akýmkoľvek zdravotným komplikáciám alebo ochoreniam, ktoré sú spojené s kardiovaskulárnym systémom.

Aké účinky má levanduľa na zdravieb

Slúži ako prevencia vírusových ochorení

Najmä v chrípkovom období určite radi oceníte prevenciu v podobe levanduľového čaju. Ten totiž napomáha pri vírusových a respiračných ochoreniach. Pri ich prevencii, ale aj účinnej liečbe.

Preto, ak ste často chorí, prípadne máte ťažší priebeh ochorenia, určite vyskúšajte jedinečný levanduľový čaj. Užíva sa aj v rámci prevencie, čo znamená, že ak máte v okolí viac chorých ľudí alebo je obdobie mrazov a chladných dní, môžete užívať tento čaj aj preventívne.

Redukuje výskyt zubného plaku

Ako dobre viete, vplyvom zubného plaku vznikajú v ústnej dutine rôzne problémy. Najčastejším je práve zubný kaz, ktorého liečba vás bude stáť nemalé peniaze. Preto by ste mali dbať na svoju ústnu hygienu a tiež stravu.

Je dokázané, že aj levanduľa má účinky, ktoré dokážu redukovať výskyt zubného plaku v ústnej dutine. Práve čaj, ktorý obsahuje levanduľu a Cistus prináša kombináciu látok, ktoré slúžia aj ako prevencia ochorení v orálnej dutine.

 312440823_5968273083225261_5930991995009567936_n

⇒ Odporúčame: Altevita Cistus & Levanduľa ⇐