Túžite po zdravých a žiarivých vlasoch? Na toto nezabúdajte!

Aj vy chcete vlasy, ktoré vám bude závidieť jednoducho každý? Nuž, ako dobre viete, dosiahnuť to je pomerne náročné. Mali by ste mať veľkú dávku trpezlivosti, odhodlania a disciplíny. Chcete uľahčiť hľadanie kvalitných trikov na starostlivosť o vašu korunu krásy? Ak áno, prinášame vám tipy a odporúčania, čo by ste mali robiť preto, aby ste mali krásne a žiarivé vlasy.

Čo ovplyvňuje stav koruny krásy? Môže ísť o nesprávnu životosprávu. Ak konzumujete mastné a tučné jedlá, pravidelne sa nehýbete a nemáte kvalitný spánok, odzrkadliť sa to môže aj na vašich vlasoch. Samozrejme, v niektorých prípadoch je dôvodom genetická predispozícia. O zlepšenie stavu vlasov sa však vždy môžete pokúsiť správnou starostlivosťou. Ako na to?

Používajte vhodné prípravky

Nie nadarmo sa hovorí, že do vlasových prípravkov sa investovať oplatí. Zaplatíte tak za vyššiu kvalitu a efektívnejšie účinky. V prvom rade sa zamerajte na zloženie daného prípravku. Platí, že čím menej látok obsahuje, tým je to pre vaše vlasy lepšie. Príliš veľké kombinácie zložiek by mohli spôsobovať vysušovanie a namáhanie vlasových prameňov. Zaobstarajte si radšej vlasové prípravky, ktoré neobsahujú žiadne sulfáty či parabény. Zdraviu vašich vlasov to bezpochyby pomôže.

Túžite po zdravých a žiarivých vlasoch Na toto nezabúdajte(1)a

Náš tip: Pri výbere týchto produktov vždy myslite aj na to, aký typ vlasov máte. Niektoré prípravky totiž nefungujú rovnako na rovné, tak aj na kučeravé či farbené vlasy.

Výživové doplnky ako tá správna voľba

Premýšľali ste niekedy nad užívaním výživových doplnkov pre zlepšenie stavu vlasov? Určite je to skvelé riešenie, pretože práve v takýchto produktoch sa nachádza veľké množstvo vitamínov a minerálov, ktoré vlasy potrebujú.

Napríklad, výživový doplnok Super Hair Nail Skin obsahuje aktívne látky, ako zinok, biotín, selénium či vitamín C. Všetky tieto zložky dokážu podporiť rast vlasov, prispievajú k ich obnove a zároveň aj regenerácii. Samozrejme, na trhu existuje široká škála výživových doplnok určených na vlasy. Ich použitie sa líši v závislosti od stavu vlasov, prípadne účinkov. Neváhajte užívať takéto doplnky stravy aj preventívne.

hair banner(728 × 442 px)

⇒ Odporúčame: Super Hair & Nail & Skin Strawberry ⇐

Ako často si umývate vlasy?

Áno, stav vašich vlasov môže závisieť aj od toho, ako často a akým spôsobom si vlasy umývate. Odborníci tvrdia, že by ste si ich mali umývať maximálne 2 – 3 krát do týždňa. V opačnom prípade by mohli byť mastné, prípadne naopak, úplne vysušené. Prirodzená tvorba mazu je dobrá a pre vlasy zdravá.

Tiež však záleží od toho, ako postupujete pri umývaní vlasov. Pred samotným umývaním si nezabúdajte vlasy prečesať. Prekrví to totiž pokožku hlavy. Začínajte s teplou vodou. Naneste len malé množstvo šampónu a následne vlasy dôkladne opláchnite. Potom aplikujte kondicionér, prípadne masku na vlasy. Takéto prípravky nechajte chvíľu na vlasoch pôsobiť a následne ich opláchnite po prúdom studenej vody. Vlasové folikuly sa uzavrú a všetky prospešné zložky sa dostanú až do ich hlbokých štruktúr.

Nezabúdajte: Viete, ako si správne sušiť vlasy po ich umytí? Rozhodne by ste si ich nemali trieť do uteráka. Použite fén, avšak zapnite si ho len na najnižší stupeň. Možno ide o čo si zdĺhavejší proces, no vaše vlasy budú následne žiarivé a plné života. Rozhodne ich nevystavujte vysokým teplotám fénu a ani ich nenechávajte usušiť na voľno. Mohlo by totiž dôjsť k ich lámaniu a štiepeniu končekov.

Túžite po zdravých a žiarivých vlasoch Na toto nezabúdajte(1)b

Dodržiavajte pitný režim

V neposlednom rade, zdravie záleží aj od vnútorného prostredia. Od toho, ako sa stravujete a či pijete dostatok vody. Denne by ste mali vypiť 2 – 3 litre čistej vody. Skvelou alternatívou je bylinkový alebo zelený čaj. Neváhajte konzumovať čo najviac pestré a vyvážené jedlá plné vitamínov, bielkovín, vlákniny a minerálov.