Trápi vás plynatosť a nafukovanie? Toto zaručene zaberie aj u vás!

Tráviace ťažkosti spojené s nadúvaním a nafukovaním neznačia nič dobré. Samozrejme, občas sa stane každému, že ho nadúva. Avšak, ak tento stav u vás pretrváva po dlhšiu dobu, pravdepodobne ide o nejaký zdravotný problém, ktorý je potrebné vyriešiť! My sme si pre vás pripravili odporúčania, ako vyriešiť neustále nadúvanie a nafukovanie.

Vo všeobecnosti platí, že nafukovanie a plynatosť je stav, pri ktorom sa v črevách a žalúdku hromadia plyny vo vysokej miere. Ide o pomerne nepríjemný problém, ktorý je potrebné riešiť čím skôr.

Samozrejme, v súčasnej dobe sú predávané aj rôzne lieky. Tie sú určené priamo na zmiernenie nadúvania a plynatosti. Počítajte však s tým, že takéto lieky sú častokrát nabité látkami, ktoré zase škodia ostatným orgánom. Bez chémie to jednoducho nejde. Avšak, plynatosť a nafukovanie je stav, ktorý je možné riešiť aj prirodzenou cestou. Ako na to?

Nezabúdajte: Mnohí ľudia majú v tendencii plynatosť a nafukovanie podceňovať. To rozhodne nie je správne! Ak sa u vás tento stav prejavuje často a po dlhú dobu, môže ísť aj o závažnejšie ochorenie. Preto sa neváhajte poradiť s vaším ošetrujúcim lekárom.

Problém môže byť v strave

Existuje veľa druhov potravín, ktoré zvyšujú plynatosť a nafukovanie. Napríklad, môže ísť o brokolicu, strukoviny, cibuľu, kapustu, špenát, uhorky či, dokonca, sladkosti. Ak konzumujete takéto potraviny vo vyššom množstve, plynatosť a nadúvanie tak u vás môže byť každodenne.

Ide síce o zdravé potraviny, no musíte počítať s tým, že spôsobujú tento zdravotný problém. Preto odporúčame obmedziť konzumáciu potravín tohto typu, prípadne ich jesť v menšom množstve a nie tak často.

Trápi vás plynatosť a nafukovanie Toto zaručene zaberie aj u vása

Nemáte alergiu?

Mnohým ľuďom zistili intoleranciu na laktózu takým spôsobom, že ich dlhodobo trápilo nafukovanie a plynatosť. Po konzumácii istých potravín mali jednoducho takýto problém pravidelne. Preto je možné, že aj vy máte intoleranciu na laktózu.

Nemusíte sa však ničoho báť. Potrebné bude len vyradenie potravín obsahujúcich mlieko. Uvidíte, že sa aj vám potom uľaví a žiadne tráviace ťažkosti vás už nezastihnú. Samozrejme, alergia môže byť aj na iné druhy potravín. Preto si to neváhajte odsledovať a ak sa po určitom type produktov budete cítiť zle, určite riešte tento problém čím skôr.

Viac sa hýbte

Je pochopiteľné, že ak celý deň preležíte alebo presedíte pred televíziou, vaše črevá nebudú pracovať správne. Preto by ste mali do svojej dennej rutiny zaradiť fyzickú aktivitu. Neváhajte sa ísť prejsť do prírody, prípadne si zabehať alebo sa zúčastniť skupinového cvičenia. Denne by ste mali prejsť aspoň minimálny počet krokov. Uvidíte, že keď sa začnete viac hýbať, váš tráviaci systém a funkcie s ním spojené budú opäť v poriadku.

Trápi vás plynatosť a nafukovanie Toto zaručene zaberie aj u vásb

Užívajte výživové doplnky

Nemusíte brať lieky na to, aby ste sa zbavili plynatosti a nafukovania. Pre začiatok vás postačia aj kvalitné výživové doplnky. Napríklad, Digestive fiber Complex, ktorý obsahuje zložky podporujúce tráviace funkcie. Je výživou pre prospešné baktérie v črevách a zároveň napomáha aj v iných oblastiach.

Dokáže znížiť hladinu cukru v krvi a slúži aj ako prevencia rôznych ochorení. Dôležité si je zapamätať, že ide len o výživový doplnok a nenahrádza pestrú stravu. Ak na sebe nebudete pociťovať zmeny k lepšiemu, konzultujte to s lekárom.

Pite dostatok vody

Denne by ste mali vypiť 2 – 3 litre čistej vody. Toto množstvo je pre správne fungovanie nevyhnutné. Ak nebudete piť dostatok tekutín, môže dôjsť k zhoršeniu tráviacich funkcií vo vašom tele. Preto si na to dávajte veľký pozor. Dehydratácia organizmu je totiž pomerne závažný problém a môže spôsobiť aj ďalšie zdravotné komplikácie.

masticha-probiotics_fb

⇒ Odporúčame: Masticha Probiotics & Prebiotics ⇐