Máte problémy s nespavosťou? Takto ju vyriešite raz a navždy!

Nespavosť, inak povedané insomnia je porucha spánku, ktorá sa vyskytuje u veľkého množstva populácie. Zažívajú ju starší, ale aj mladší. Vek v tomto prípade nie je tak dôležitý ako iné faktory vzniku nespavosti. Aké sú dôvody vzniku insomnie a ako sa jej zbaviť?

Odborníci tvrdia, že každý človek by si mal dopriať denne aspoň 8 hodín spánku. Je pochopiteľné, že niekedy to nie je možné. Máte veľa práce, ste pod tlakom, prípadne sa radi chodíte zabávať do klubov a na spánok vám nejako neostane čas. To však rozhodne nie je správne. Kvalitný a ničím nerušený spánok by si mal dopriať každý z nás. Krátkodobá nespavosť môže viesť k miernej únave, no ak sa to prehĺbi do vážnejších problémov s insomniou, vzniknú zdravotné komplikácie, ktoré budú zvyšovať riziko vzniku ochorení.

Trpíte nespavosťou?

Na úvod si povieme niečo o tom, kedy vlastne nespavosťou trpíte. Tento problém nastáva v situáciách, kedy je pre vás náročné zaspať a zostať spať. Buď jedna z možností alebo rovno oboje. Preto, ak ste na sebe už niekoľko dní po sebe spozorovali, že máte jednoducho problém zaspať, prípadne sa po chvíli zobudíte, mali by ste to čím skôr riešiť.

Nezabúdajte: Po kvalitnom spánku by ste sa mali zobudiť plní energie, aby ste dokázali počas celého dňa naplno fungovať. Ak pociťujete únavu a ste bez energie, pravdepodobne trpíte nespavosťou.

Máte problémy s nespavosťou Takto ju vyriešite raz a navždy(1)a

Najčastejšie príčiny nespavosti

Insomnia môže byť spôsobená v dôsledku rôznych vplyvov. Najčastejšie ide o nedostatočne vyvetranú miestnosť, nekvalitný matrac či zlé sny. Tento problém však môže vzniknúť aj v situácii, kedy často striedate smeny v práci, letíte do krajiny s iným časovým pásmom alebo sa nedostatočne hýbete.

Predsa len, lepšie zaspíte vtedy, keď ste počas dňa vykonali nejakú fyzickú aktivitu a vyčerpali tak svoje sily. Okrem iného, nespavosť často vzniká aj z dôvodu užívania určitých liekov, prípadne rekreačných drog.

Naša rada: Ak na sebe spozorujete insomniu, mali by ste to riešiť čím skôr. Signalizovať totiž môže aj iné, pridružené ochorenie. Môže byť sprevádzajúcim javom depresie, úzkosti, chronickej bolesti či tráviacich ťažkostí.

Ako vyriešiť insomniu?

Pravdepodobne vás najviac zaujímajú odporúčania, ktoré vám pomôžu v boji s nespavosťou. To je pochopiteľné. Predsa len, ide o pomerne vážny problém, ktorý môže prehĺbiť do rôznych zdravotných komplikácií. Ktoré tipy vám zaručene pomôžu?

Máte problémy s nespavosťou Takto ju vyriešite raz a navždy(1)b

Spánkové návyky

V prvom rade by ste si mali určiť čas, kedy bude chodiť spávať a tiež čas, kedy budete vstávať. Samozrejme, nie vždy je možné ísť spať a vstávať v rovnakom čase, no pomôže už len to, keď to bude každý deň aspoň približné.

Zároveň sa vám bude lepšie spať, keď si vyvetráte v miestnosti. Medzi najlepšie odporúčania patrí aj skutočnosť, že pred spaním by ste nemali pozerať televíziu, prípadne do mobilu. Tieto zariadenia totiž vyžarujú modré svetlo, ktoré vám môže brániť v zaspaní. Radšej si prečítajte dobrú knihu alebo si dajte horúci kúpeľ pri sviečkach. V prípade, že máte problémy so spánkom, môže tiež pomôcť investícia do kvalitného matraca a postele, ktoré podporia zdravý a pohodlný spánok.  

 

Kvalitné výživové doplnky

Výborným riešením na nespavosť sú aj výživové doplnky. Veľa z nich je totiž určených práve na podporu kvality spánku. Vyberať by ste však mali dôkladne. Zamerajte sa najmä na zloženie a účel. Skvelou voľbou je olej na podporu spánku Altevita roll-on SPÁNOK A RELAX. Obsahuje vysoko účinné zložky, ktoré vám s nespavosťou rozhodne pomôžu.

Návšteva lekára

V neposlednom rade, ak vám nič z vyššie spomenutých odporúčaní nezaberie, mali by ste vyhľadať odbornú pomoc. Ak sa zdôveríte lekárovi, rozhodne vám s týmto problémom pomôže. Vo väčšine prípadov sa predpisujú lieky, ktoré sú určené na nespavosť, prípadne môžete podstúpiť aj odborné terapie.

superstrava_super_sleep_ads_1080x1080

⇒ Odporúčame: Super Sleep ⇐