Detoxikácia hrubého čreva a jej obrovský význam na zdravie človeka

Vedeli ste o tom, že v hrubom čreve sídlia až dve tretiny imunitného systému? Aj toto tvrdenie hovorí o tom, že o svoj tráviaci trakt by sme sa rozhodne mali čo najviac starať. Skvelým riešením je detoxikácia, ktorá zabezpečí odstránenie usadenín a nebezpečných látok z hrubého čreva. Ako na to?

V našom tele sú črevá mimoriadne dôležité. Dokážu totiž získavať energiu zo všetkých potravín a následne vylučujú aj nepotrebné látky. Mnohí ľudia však svoj tráviaci trakt podceňujú a nestarajú sa oňho tak, akoby mali. To je veľká škoda. 

Ako sa však starať o črevá? Skvelým riešením je napríklad detoxikácia, ktorá ide čoraz viac do popredia. Niekedy však nie je vykonávaná úplne správne. To, že chcete črevá detoxikovať totiž neznamená, že teraz nebudete nič jesť. Preto si je najskôr potrebné uvedomiť, ako detoxikáciu podporiť, aby bola úspešná. 

Strava bohatá na vlákninu

Aj napriek tomu, že črevá majú vo svojich prirodzených vlastnostiach detoxikáciu, častokrát sa oplatí podporiť ju. To môžete aj tým, že budete konzumovať viac potravín, ktoré sú bohaté na vlákninu. Skvelým zdrojom vlákniny sú napríklad ľanové alebo chia semienka, ovocie, zelenina, orechy alebo strukoviny. 

Neváhajte vyskúšať aj doplnok stravy s názvom Indické psyllium. Ide o čisto prírodný produkt, ktorý je získaný zo semien skorocelu indického. Jeho úlohou je prečistenie celého tela, obzvlášť tráviacej sústavy. 

Detoxikácia hrubého čreva a jej obrovský význam na zdravie človekaa

Zeleninové šťavy tiež neomrzia

Chcete efektívne prečistiť svoje črevá? V tom prípade si neváhajte pripraviť zeleninové šťavy a smoothie. Ide o veľmi populárne nápoje, ktoré dokážu do vysokej miery podporiť vaše zdravie. Okrem iného, môžete si pripraviť akúkoľvek kombináciu zdravého nápoja

Neváhajte si zmiešať obľúbené ovocie, prípadne zeleninu. Takéto nápoje sa tiež odporúča piť napríklad na raňajky alebo kedykoľvek počas dňa. Ak ich budete konzumovať pravidelne, váš zdravotný stav sa zaručene zlepší.

Pravidelne sa hýbte

Ak budete celé dni sedieť na gauči pred telkou, určite sa nemusíte čudovať, prečo máte zápchu a tráviace ťažkosti. Zaraďte do svojho každodenného programu aj pohyb. Nemusíte byť vrcholovým športovcom na to, aby ste sa vo svojom tele cítili dobre. Choďte sa každý deň aspoň prejsť, prípadne si vyberte šport, ktorý vás baví a budete ho robiť s radosťou. Skvelým riešením je beh, cyklistika alebo plávanie. 

Náš tip: Radi by ste sa chodili prechádzať do prírody, no nemáte s kým a nechcete chodiť sami? Neváhajte si zaobstarať štvornohého miláčika. Ten vás donúti ísť von aj v situáciách, kedy sa vám skutočne nebude chcieť a vďaka tomu sa budete hýbať pravidelne, každý deň.

Detoxikácia hrubého čreva a jej obrovský význam na zdravie človekab

Pite veľa vody

Nie nadarmo sa hovorí, že by ste mali dodržiavať pitný režim. Preto denne vypite približne 1,5 – 2 litre vody. Konkrétne množstvo závisí najmä od vašej výšky a hmotnosti. Ak nebudete piť veľa vody, vaše telo bude dehydratované a črevá nebudú fungovať tak, ako by mali. 

Preto si na to dodržiavanie pitného režimu dajte veľký pozor. Vždy noste so sebou fľašku vody a pite aj vtedy, keď necítite smäd. Obzvlášť počas leta je to veľmi dôležité. Vtedy sa totiž človek prirodzene viac potí a mal by preto prijať aj viac vody do tela. 

Vitamíny a minerály

Za tráviacimi ťažkosťami sa častokrát skrýva aj nedostatok vitamínov a minerálov v tele. Pravidelne sa preto odporúča brať napríklad horčík, vitamín C alebo vitamín D. Samozrejme, to, ktorý vitamín alebo minerál vám v tele chýba sa dá jednoducho zistiť na základe krvného obrazu. Preto neváhajte požiadať svojho všeobecného lekára o obšírnejšie krvné odbery, ktoré preukážu, či máte všetky vitamíny a minerály v normálnej hladine alebo ich bude treba doplniť.

superstrava_super_detox_300

⇒ Odporúčame: 2 + 1 zadarmo Super Detox ⇐