Ako si udržať zdravú pečeň? Na tieto rady nezabúdajte!

Pečeň je jedným z najdôležitejších orgánov v ľudskom tele. Zohráva niekoľko dôležitých úloh a funkcií, ktoré zabezpečujú správne fungovanie nášho metabolizmu. Aj z tohto dôvodu je prevencia ochorení pečene veľmi dôležitá. Ak si chcete zachovať tento orgán v čo najlepšom stave, mali by ste dodržiavať isté pravidlá. O tom si však už viac povieme v nasledujúcich riadkoch tohto článku.

V súčasnej dobe sa objavujú čoraz viac ochorenia pečene. Rozhodne ide o zdravotné problémy, ktoré by sa mali riešiť čím skôr. Ako však zistíte, že vaša pečeň nie je v poriadku? Medzi najčastejšie prejavy patrí precitlivená a svrbivá pokožka, zožltnutá pleť, zvýšená únava, zmeny vo vylučovaní – sivá, bledá a krvavá stolica.

Ak máte problém s pečeňou, veľmi časté sú aj bolesti brucha, ktoré sú priam neznesiteľné. Samozrejme, tieto všetky príznaky sa môžu objaviť, ale nemusia. Niekedy je to kombinácia viacerých, inokedy len jeden príznak, ktorý ide do popredia. Preto by ste mali byť veľmi obozretní a všímať si každý problém, ktorý sa vám vyskytne.

Ako si udržať zdravú pečeň Na tieto rady nezabúdajtea

Nezabúdajte: Spozorovali ste na sebe niektorý z príznakov a pretrváva u vás dlhodobo? V tom prípade určite vyhľadajte lekára. Spraví vám podrobné vyšetrenia a zistí, kde nastal problém. Čím skôr ho pôjdete riešiť, tým je úspešnosť vyliečenia vyššia. Preto to určite nepodceňujte.

Konzumujte zdravú stravu

Najlepším možným riešením je aj v tomto prípade prevencia. Kľúčová je napríklad konzumácia zdravej stravy. Samozrejme, to neznamená, že teraz musíte jesť len šaláty. V súčasnej dobe si dokážete pripraviť zdravé a chutné jedlá na rôzne spôsoby. Predovšetkým ide o to, aby ste mali vyváženú stravu, ktorá obsahuje dostatočné množstvo vitamínov, bielkovín a vlákniny.

Ako si udržať zdravú pečeň Na tieto rady nezabúdajteb

Veľký pozor si dajte na príliš veľké solenie jedál, pretože aj tento faktor dokáže spôsobiť ochorenie pečene. Redukujte obsah tukov a cukrov v strave. Dôvodom je, že aj tieto zložky sú častokrát veľkou záťažou pre pečeň.

Vyskúšajte výživové doplnky

Skvelou voľbou sú aj výživové doplnky. Na trhu ich dnes nájdete skutočne kvantum, preto si pri výbere treba dať pozor na zloženie a efektívnosť daných látok. My odporúčame výživový doplnok Pestrec mariánsky. Dokáže do vysokej miery podporiť zdravie pečene, pričom slúži aj ako výborná prevencia ochorení tohto orgánu. Naznačujú to aj mnohé vedecké štúdie. Preto, ak chcete overený výživový doplnok na podporu pečene, Pestrec mariánsky je to správne riešenie!

Dodržiavajte pitný režim

Nie nadarmo sa hovorí, že by ste mali denne vypiť približne 2 – 3 litre čistej vody, zeleného alebo bylinkového čaju. Samozrejme, to, aké množstvo by ste mali vypiť, záleží aj od vašej výšky a hmotnosti. Určite sa však vyhýbajte sladeným nápojom, ktoré by mohli zdravie pečene len poškodiť.

Taktiež by ste mali obmedziť konzumáciu alkoholu. Práve ten do vysokej miery poškodzuje pečeň. Ak budete piť dostatok vody, vaša pečeň bude vo výbornom stave. Je to z toho dôvodu, že voda odstraňuje z tela toxíny a vďaka tomu prináša správne fungovanie všetkých orgánov.

Pestrec_fb_adss – kópia

⇒ Odporúčame: Pestrec mariánsky ⇐

Prevencia pred hepatitídou

Hepatitída je závažné ochorenie, ktoré spôsobuje poškodenie pečene. Najlepším riešením je preto prevencia pečene, ktorá zabezpečuje zdravie tohto orgánu. V tomto prípade ju dosiahnete prostredníctvom vakcíny. O tom všetkom by vás však mal informovať váš všeobecný lekár. Je totiž dôležité, aby ste sa o očkovanie proti hepatitíde informovali včas.

Veríme, že sme vás inšpirovali a budete sa riadiť aj našimi odporúčaniami. Vďaka nim si totiž zachováte zdravú pečeň, čo je pre fungovanie celého tela veľmi dôležité. Nezabúdajte aj na pravidelný pohyb, pretože obezita a nadváha tiež prispieva k ochoreniam pečene.