Ako sa starať o citlivú pleť? Na toto nezabúdajte!

Citlivá pleť je na starostlivosť veľmi náročná. Ide totiž o typ pokožky, ktorý veľmi citlivo reaguje na akékoľvek zmeny. Tie môžu pochádzať z vonkajšieho alebo vnútorného prostredia. Práve preto je správna starostlivosť nevyhnutná. My vám ukážeme, ako na to!

V prvom rade by ste mali vedieť, ako sa citlivá pleť prejavuje. Správna diagnostika je totiž veľmi dôležitá. Ako dobre viete, vo všeobecnosti existuje viacero typov pleti. Môže ísť o normálnu, zmiešanú, problematickú, suchú či citlivú. Práve tej poslednej sa budeme venovať v tomto článku.

Citlivá pleť si vyslúžila svoj názov kvôli tomu, že prehnane reaguje aj na malé zmeny. Pre lepšiu predstavu, napríklad pri použití krému na tvár, pri zmene počasia či vzniku stresu. V rámci takýchto faktorov citlivá pleť môže začervenať, vysušiť sa, prípadne sa na nej objavia nedokonalosti.

Nezabúdajte: To, že citlivá pleť reaguje na isté zmeny je spôsobené jej nerovnováhou a oslabenou imunitou. Práve tieto faktory je potrebné dôkladne posilniť, a to správnou starostlivosťou.

Pleť pravidelne hydratujte

V prvom rade je dôležité, aby ste pili dostatok vody. Keď bude váš organizmus dehydratovaný, mohlo by dôjsť k vysúšaniu citlivej pokožky. Preto nezabúdajte denne vypiť približne 2 – 3 litre čistej vody. Posilní to aj vaše celkové zdravie.

Okrem toho by ste pokožku mali hydratovať krémom na tvár a telovým mliekom. Dôležité je, aby ste sa pri samotnom výbere zamerali na konkrétne zloženie. To by mali byť čisto prírodné. Obzvlášť pri citlivej pleti je zloženie viac než dôležité. Preto neváhajte investovať aj do vyššej kvality.

Ako sa starať o citlivú pleť Na toto nezabúdajtea

Čistenie by malo byť jemné

Ako dobre viete, pleť si je potrebné dôkladne vyčistiť aspoň dvakrát za deň. Vždy ráno a večer. Na čistenie citlivej pleti však používajte veľmi jemné čistiace kozmetické prostriedky. Citlivá pleť je totiž veľmi náchylná na akékoľvek zmeny, preto radšej uprednostnite jemné prípravky. Tie by nemali obsahovať žiadne chemické zložky, pretože by mohlo dôjsť k začervenaniu.

Základom je dôvod podráždenia

Citlivá pleť sa vyznačuje nadmerným podráždením na isté faktory. Keďže ich môže byť niekoľko, mali by ste si odsledovať, kedy je vaša pleť viac podráždená, prípadne začervenaná. Ak prídete na dôvod, budete ho môcť odstrániť a vyvarujete sa tak akémukoľvek ďalšiemu podráždeniu, ktoré by mohlo na vašej tvári vzniknúť.

Bambucké maslo je skvelým riešením

Je pochopiteľné, že vybrať si z dnešnej ponuky produktov na pleť a pokožku je pomerne náročné. Predsa len, na trhu je široké spektrum prípravkov, ktoré sa odlišujú svojím zložením, využitím a zároveň aj účinkami.

Máte suchú pokožku Takto by ste sa o ňu mali staraťb

Skvelým riešením, ktoré môžeme odporúčať je bambucké maslo. Vyniká svojou jemnou štruktúrou, pokožku tváre a tela dokáže dokonale hydratovať a zároveň jej dodáva aj potrebné živiny. Spevňuje štruktúru pleti a zachováva jej krásny a žiarivý vzhľad. Výhodou je najmä skutočnosť, že bambucké maslo je vhodné pre všetky typy pleti.

⇒ Odporúčame: Bambucké maslo ⇐

Aj na strave záleží

Nezabúdajte, že pokiaľ sa budete stravovať nezdravo, stav vašej pleti sa nezlepší. Preto neváhajte do svojho jedálnička zaradiť viac ovocia, zeleniny, bielkovín a vlákniny. V súčasnej dobe sa dá uvariť skutočne široké spektrum zaujímavých, výživných a zároveň aj zdravých jedál, ktoré si jednoducho zamilujete. Vaša pokožka si predsa zaslúži čo najvyšší príjem živín, ktoré bude môcť neskôr zužitkovať na svojom krásnom vzhľade.

Okrem iného, citlivá pokožka môže byť častokrát podráždená aj z dôvodu vyššieho stresu a napätia. Práve preto by ste mali eliminovať takéto faktory najviac, ako sa vám dá. Vždy myslite na relax a potrebný odpočinok.