Ako regenerovať pleť po lete? Na toto nezabúdajte!

V lete je naša pleť vystavená rôznym škodlivým faktorom. Medzi tie patria aj slnečné lúče. Na jednej strane pokožku vedia krásne opáliť, no dokážu jej aj poriadne uškodiť. Preto je regenerácia pleti po lete veľmi dôležitá. Ako na to?

Ak chcete mať krásnu, zdravú a žiarivú pleť, nesmiete zabúdať na jej pravidelnú regeneráciu, obzvlášť po letných mesiacoch. Počas nich je totiž pokožka vystavená slnku, ale aj chlórovanej vode. Taktiež sa aj viac potíme a preto je potrebné pleť pravidelne čistiť. Po lete tak nastáva čas na jej regeneráciu. Nejde o nič zložité, čo by ste nezvládli, preto sa neváhajte inšpirovať.

Nezabúdajte: V kozmetických salónoch ponúkajú odborníci ošetrujúce procedúry na pleť, ktoré dokážu pokožku oživiť a efektívne regenerovať. Rozhodne tak ide o investíciu, ktorá sa z mnohých hľadísk oplatí.

Používajte peeling

Ak ste doteraz nepoužívali peeling na tvár, je ten správny čas začať. Tento prípravok je určený na odstránenie odumretých kožných buniek. Nemusíte ho používať každý deň, stačí raz alebo dvakrát do týždňa. Takéto používanie by sa ani nemalo prekročiť, pretože by mohlo dôjsť ku vzniku suchej pleti. Peeling zanechá vašu pleť jemnú, hladkú a žiarivú. Dodá vašej pokožke potrebné živiny a tá tak bude dôkladne zregenerovaná.

Pleť hydratujte

Nie nadarmo sa hovorí, že hydratovaná pokožka je zdravá pokožka. Práve letné obdobie zvykne pleť aj vysušiť a tá sa následne môže aj šupinatieť. Takúto pleť sprevádzajú aj príznaky, ako napríklad začervenanie, svrbenie či popraskanie. Preto neváhajte a siahnite po olejoch, krémoch a výživných maslách na pleť. Čo sa týka hydratácie, nezabúdajte piť dostatok vody. Dehydratácia sa totiž tiež dokáže odzrkadliť na suchej pleti.

Ako regenerovať pleť po lete Na toto nezabúdajtea(1)

Vedeli ste, že: aj pokiaľ máte mastnú pleť, je potrebné ju hydratovať pomocou krémov? Práve mastná pleť je totiž častokrát dehydratovaná a preto sa tvorí aj viac kožného mazu, čo v konečnom dôsledku vedieť ku tvorbe akné, čiernym bodiek a iných nedokonalostí.

Kvalitné produkty sú základom

Na produktoch by ste určite šetriť nemali. Ak investujete do vyššej kvality, odzrkadlí sa to na účinkoch a benefitoch pre vašu pokožku. Kvalitné produkty na pleť sa tak určite oplatí zakúpiť. Pri výbere sa preto zamerajte na zloženie a účinky. Neváhajte vyskúšať aj viacero produktov a neskôr zistíte, ktoré vašej pokožke pomáhajú. Niekedy je však menej viac.

Preto nemusíte používať 10 produktov v rámci skincare. Na úspešnú regeneráciu postačí aj oveľa menej. Čo sa týka prípravkov na pleť, výborným riešením je malinový olej, ktorý je určený na starostlivosť o suchú, zmiešanú, zrelú, unavenú a podráždenú pleť. Tiež sa využíva aj na regeneráciu nechtov a vlasov, pričom je vyrobený z čisto prírodných látok.

Vyživte pleť zvnútra

Pokiaľ budete konzumovať mastné a tučné jedlá, prípadne samé sladkosti, nemôžete sa čudovať, že vaša pleť nebude v dobrom stave. Do jedálnička preto zaraďte viac ovocia a zeleniny. Nezabúdajte na vlákninu, minerály a vitamíny. Ak budete konzumovať vyvážené a pestré jedlá, odzrkadlí sa to aj na zdraví vašej pleti, ktorá bude dôkladne vyživená.

Ako regenerovať pleť po lete Na toto nezabúdajteb

Starajte sa o pigmentové škvrny

Po lete je častokrát pleť zasiahnutá pigmentovými škvrnami. Tie sa objavujú predovšetkým na tvári a z dôvodu vplyvu slnečného žiarenia. Proti pigmentovým škvrnám môžete bojovať aj aplikáciou opaľovacieho krému s UV ochranou. Neváhajte sa chrániť aj použitím klobúku alebo šiltovky.

Na pigmentové škvrny výborne zaberá aj šípkový olej, ktorý tiež efektívne bojuje proti jazvám a predčasnému starnutiu pokožky. Jednou z možností je tiež estetická úprava, ktorú v súčasnej dobe podstupuje množstvo ľudí s pigmentovými škvrnami.

4818_malina

⇒ Odporúčame: Altevita Malinový olej ⇐