5 účinných spôsobov, ako efektívne detoxikovať organizmus

Škodlivé látky sa v tele usádzajú neustále. Ak ich je nadbytok, dochádza k tvorbe zdravotných problémov. Tie častokrát vyústia aj do vzniku ochorenia a niekedy už nie je cesty späť. Aby ste sa vyhli akýmkoľvek komplikáciám, mali by ste svoj organizmus pravidelne detoxikovať.

V tele dochádza k prirodzenej detoxikácii, no tú je potrebné podporiť. Predsa len, každodenne sme vystavovaní škodlivým vplyvom z okolitého prostredia. V organizme sa tak usádzajú zložky, ktoré nie sú zdraviu prospešné a ktoré spôsobujú komplikácie. Zredukujete ich správnou detoxikáciou. 

O našom tele je známe, že dokáže odstraňovať škodlivé látky samé, prostredníctvom orgánov, ktoré sú za detoxikáciu zodpovedné. Ide hlavne o pečeň alebo obličky. Ak je v tele škodlivých látok nadbytok, môže sa to prejaviť napríklad zapáchajúcim a tmavým močom. 

5 tipov, ako na detox

Ak chcete prirodzenú detoxikáciu podporiť, existuje hneď niekoľko účinných spôsobov, ako na to. Dôležité je však zotrvať a tieto spôsoby praktizovať pravidelne a najmä dlhodobo. Iba tak dosiahnete výsledky, po ktorých túžite.

1. Zamerajte sa na stravu

Keď budete nakupovať potraviny, nepozerajte sa len na cenu. Skúste sa viac zamerať na zloženie. Určite sa vyhnite produktom, ktoré obsahujú farbivá, konzervanty, dochucovadlá a soli vo vyššom množstve. Do jedálnička zaraďte viac obilnín, vajec, zemiakov, čerstvého ovocia a zeleniny. 

5 účinných spôsobov, ako efektívne detoxikovať organizmusa

2. Užívajte výživové doplnky

Výživové doplnky s obsahom antioxidantov sú tiež skvelou voľbou na odstránenie odpadových látok z organizmu. Výborným riešením je produkt Superstrava Super Masticha Kurkumin & Piperin. Poskytne vám dokonalý detox a zároveň je schopný podporiť aj celkové zdravie.

Nezabúdajte: Curcumin C3 komplex predstavuje silný antioxidant, ktorý zabezpečuje lepšie vstrebávanie látok v tráviacom trakte. Extrakt z tohto komplexu obsahuje aj produkt Superstrava Super Masticha Kurkumin & Piperin. 

 

3. Vyhnite sa cukrom

Cukor sa nachádza aj v potravinách, o ktorých by sme nepovedali, že sú sladké. Môže ísť napríklad o pečivo, šalátové dresingy či mliečne výrobky. Konzumácia príliš veľkého množstva cukrov však môže mať negatívny vplyv na detoxikáciu organizmu. Preto sa odporúča nahradiť sladkosti lyofilizovaným ovocím, horkou čokoládou alebo orechmi. 

4. Pite dostatok vody

Vedeli ste o tom, že voda tvorí približne 60 % nášho tela? V rámci organizmu je kľúčová a preto má svoju rolu aj v odstraňovaní škodlivých a odpadových látok. Telo však nikdy nebude fungovať správne pri nedostatku tekutín. Preto by ste mali denne vypiť 1,5 – 2 litre vody. Vyhýbajte sa sladeným nápojom a uprednostnite radšej pitie čistej vody, ktorú si tiež môžete ochutiť čerstvým citrónom. 

5. Zvýšte kvalitu spánku

Detoxikáciu tela podporíte aj zvýšenou kvalitou spánku. Je totiž známe, že zlý spánok negatívne vplýva na psychiku a tým pádom aj na celú detoxikáciu tela. Preto chodievajte spať a vstávajte vždy v približne rovnakom čase, pred spaním nepozerajte televíziu a do mobilu a dobre si v miestnosti vyvetrajte. Keď sa zvýši kvalita vášho spánku, váš organizmus bude fungovať tak, ako má. 

5 účinných spôsobov, ako efektívne detoxikovať organizmusab

Praktický tip: Máte problém večer zaspať a často sa budíte? Skúste obmedziť poobedňajší spánok a konzumáciu kofeínu počas dňa.

Čo je cieľom detoxikácie?

Detoxikáciou sa odstraňujú škodlivé látky, ale aj odumreté bunky alebo tkanivá. Tie sa totiž v tele hromadia hlavne kvôli zlému životnému štýlu – sedavý spôsob života, konzumácia tučných a nesprávne spracovaných potravín či priveľa stresu. To všetko hrá rolu v usádzaní sa škodlivín v tele. Detoxikáciou sa preto dosiahne lepšie zdravie a pohoda.