Trpíte nedostatkom energie? Takto ju opäť naštartujete!

V dnešnej dobe nie je nič nezvyčajné, že sú ľudia jednoducho unavení. Môže to byť vplyvom vzťahov, zamestnania, školy alebo problémami. Ak máte nedostatok energie, mali by ste to riešiť čím skôr. V opačnom prípade by to mohlo vyústiť až do chronickej únavy.

Vstávate skoro ráno, trávite v práci aj 12 hodín a následne cítite únavu? Rozhodne sa niet čomu čudovať. Ak je toto váš denný rituál, telo vám jednoducho dáva najavo, že nevládze. Ako odbúrať nedostatok energie a znovu obnoviť telo i myseľ?

Naplánujte si celý deň

Stupeň energie sa počas dňa neustále mení. V čase, keď ste najviac efektívni, by ste si mali zvoliť činnosti, ktoré vyžadujú vyššie nasadenie. Niekomu sa učí a pracuje lepšie doobeda, inému človeku zas večer. Každý z nás je iný a platí to aj v prípade energie. Ak viete, že máte nižšiu efektivitu poobede, robte činnosti, pri ktorých si oddýchnete a nestratíte veľa energie. Keď budete mať takto naplánovaný každý deň, na jeho konci sa budete cítiť úspešne, bez toho, aby ste boli úplne vyšťavení.

Dostatok vitamínov a minerálov v strave

Vedeli ste o tom, že aj strava môže ovplyvniť váš stupeň energie? Hovorí sa, že by ste sa mali stravovať tak, aby ste sa po dojedení cítili nabití energiou. Pravdepodobne si teraz hovoríte, že sa vám to možno dosiaľ ani nestalo. Cítite sa po jedle unavení a najradšej by ste si išli pospať? V tom prípade niekde robíte chybu. Váš jedálniček by mal obsahovať čo najviac jedál s vitamínmi a minerálmi. Obmedziť by ste mali konzumáciu sladkostí, polotovarov a jedál z fast foodu.

trpite_nedostatkom_energie_a

Kvalita spánku je dôležitá

Nabití energiou budete v prípade, že máte za sebou kvalitný a pohodlný spánok. Ten by mal podľa vedeckých štúdií trvať minimálne 8 hodín. Je pochopiteľné, že ak neviete zaspať, máte problémy so spánkom a neustále sa budíte, tak následne nebudete mať ani energiu fungovať normálne počas dňa. Preto vám odporúčame nájsť faktory, ktoré zhoršujú váš spánok a vyriešiť ich. Niekedy postačí výmena matraca, inokedy je odporúčané užívať doplnky na podporu spánku. V prvom rade by ste však pred spaním mali odložiť mobil a nepozerať televíziu. Modré svetlo totiž mimoriadne negatívne vplýva na spánok.

Pravidelne sa hýbte

Možno si myslíte, že cvičením a pohybom energiu stratíte, no týmto spôsobom máte možnosť podporiť funkcie a celkové zdravie vášho tela. Každý deň by ste sa mali ísť minimálne prejsť do prírody a rozhýbať tak celé telo. Podporí sa rozvoj vašej sily a obnoví sa aj energia, ktorú potrebujete. Okrem iného, pohyb priaznivo pôsobí nielen na vaše fyzické, ale aj psychické zdravie. Určite je to lepšie, ako keby ste celý deň sedeli na gauči a pozerali televíziu. V tom prípade by ste sa cítili frustrovaní a maximálne vyčerpaní aj napriek tomu, že by ste nič nerobili.

trpite_nedostatkom_energie_b

Vyskúšajte relaxačné metódy

Mnohým ľuďom v súčasnosti pomáhajú relaxačné metódy. Ak ste prepracovaní, tento spôsob dodania energie je ideálny. Odporúčame vám mať svoje emócie pod kontrolou. V opačnom prípade by vás mohla prevalcovať nervozita, kvôli ktorej by ste energiu nemali. Neváhajte vyskúšať dychové cvičenia, jogu alebo meditácie. Možností je naozaj veľa a preto by ste si rozhodne mali vybrať. Vaše telo sa prečistí od negatívnych myšlienok a vy sa vďaka tomu budete cítiť ako znovuzrodení.

Rozvíjajte seba samého

Energiou budete nabití práve vtedy, keď budete mať zo seba ten najlepší pocit. Neváhajte posilniť svoje silné stránky. Ak radi maľujete, prihláste sa na kurz maľovania. V prípade, že radi píšete, neváhajte vymyslieť vlastnú knihu. Možností ako rozvíjať seba samého je naozaj veľa a preto by ste to mali určite využiť. Je totiž dokázané, že ak budete robiť to, čo vás napĺňa, o energiu mať núdzu nebudete.

super_energy_creative_1

⇒ Odporúčame: Super Energy ⇐