Trápi vás zvýšená lámavosť nechtov? Takto ju vyriešite raz a navždy!

Lámavosť nechtov je pre mnohých ľudí priam nočnou morou. Spôsobiť ju môže niekoľko faktorov. Napríklad, mechanické poškodenie, vplyvom používania chemických prostriedkov bez rukavíc alebo dôvodom môže byť aj zle vykonaná manikúra. Ako však tento nepríjemný problém vyriešiť čo najefektívnejšie?

V prípade, že aj vás trápi lámavosť nechtov, mali by ste sa najskôr zamerať na svoju životosprávu. Častokrát je totiž dôvodom aj nedostatok vitamínov a minerálov v organizme. Celkovú kvalitu nechtov do vysokej miery ovplyvňuje aj zlý pitný režim, nedostatok bielkovín, vitamínov a minerálnych látok. Preto, zamerajte sa na svoj jedálniček a skúste v ňom tieto látky doplniť. Jedzte čo najviac plnohodnotné a výživné jedlá, pričom neváhajte zvýšiť aj príjem ovocia a zeleniny. 

Náš tip: V jedle sa častokrát nenachádza tak veľké spektrum výživných látok. Preto odporúčame doplniť všetky potrebné látky aj vo forme doplnkov. Skvelým riešením je Super Hair & Nail & Skin Strawberry, ktorý je vhodný na výživu a spevnenie nechtov.

Prečo vzniká lámavosť nechtov?

Za lámavosťou nechtov však nemusí byť len strava a živiny. Dôvodov je hneď niekoľko. Napríklad, problém môže byť aj v genetickej predispozícii a tiež vo veku a pohlaví. Najväčší problém s lámavosťou nechtov sa vyskytuje u starších žien, ktorým chýba keratín na rast. V prípade, že trpíte hormonálnou nerovnováhou, lámavosť nechtov môže spôsobiť aj pokles hormónov, problémy s imunitným systémom, prípadne poruchy štítnej žľazy. 

Trápi vás zvýšená lámavosť nechtov Takto ju vyriešite raz a navždya

Nezabúdajte: Lámavosť a spomalený rast nechtov spôsobujú aj ročné obdobia. Napríklad, v teplom období je zväčša rýchlejší rast nechtov. Nezabúdajte, že ich stav výrazne zhoršuje aj konzumácia alkoholu a fajčenie cigariet. 

Chráňte si svoje nechty

V prvom rade je dôležité, aby ste si svoje nechty čo najviac chránili pred poškodením, obzvlášť v prípade, že trpíte ich lámavosťou. Preto, ak používate chemické prostriedky, určite si nasaďte aj ochranné rukavice. Obmedzte namáčanie nechtov v horúcej vode a používajte jemné čistiace prostriedky a mydlá. 

Keď budete pracovať v záhrade, taktiež si nezabúdajte nasadiť rukavice. V opačnom prípade by to mohlo viesť k narušeniu nechtovej platničky a zvýšeniu lámavosti nechtov. 

Pozor na pilníkovanie!

Mnoho ľudí má problém s lámavosťou nechtov najmä z dôvodu nesprávneho pilníkovania. Preto odporúčame, aby ste na lámavé nechty používali sklenený pilník. Ten je vyrobený tak, aby bol k nechtom čo najviac šetrný. Tie záleží aj na spôsobe pilníkovania. Mali by ste totiž postupovať jedným smerom, a to vždy od krajov k stredu. Nezabúdajte, že pilník je vhodné používať vždy len na suché nechty. Ak by boli mokré, mohli by sa viac lámať a štiepiť. 

Trápi vás zvýšená lámavosť nechtov Takto ju vyriešite raz a navždyb

Nechty dôkladne hydratujte

Nie nadarmo sa hovorí, že pokožku rúk by ste mali dôkladne hydratovať. Najmä v chladnejšom období, kedy sa pokožka zvykne vysúšať rýchlejšie. Kožu v okolí nechtov neváhajte ošetriť špeciálnym olejom a niekoľkokrát denne si natierajte ruky krémom. V zime sa chráňte nosením rukavíc a v lete nezabúdajte používať krém na ochranu proti slnečnému žiareniu. 

Efektívny spevňujúci lak

V súčasnej dobe si môžete zaobstarať aj spevňujúci lak. Jeho úlohou je spevniť nechty a slúži aj ako prevencia voči lámaniu. Vo všeobecnosti sú najčastejšie bezfarebné a zväčša sa používajú ako podkladová báza. Okrem toho, že nechty dôkladne spevnia, dokážu im dodať aj spektrum živín, ktoré potrebujú na svoj bezproblémový rast a pevnosť. Je preto dôležité, aby ste si aj lak na nechty vyberali dôkladne a zamerali sa na látky, ktoré obsahuje, prípadne účinky, ktoré prináša.

hair banner(728 × 442 px)

⇒ Odporúčame: Superstrava Hair Nail Skin ⇐