Toto sú najčastejšie zlozvyky, ktoré vedú k obezite!

Obezita patrí medzi najčastejšie ochorenia v dnešnej dobe. Vo väčšine prípadov postihuje ľudí v strednom veku, no dnes nie je nič nezvyčajné, keď sa obezita preukáže u mladých ľudí, poprípade u detí.

Dôvodov, prečo vzniká obezita je skutočne veľmi veľa. V niektorých prípadoch ide o genetiku, ktorú my nevieme ovplyvniť. Je to však len jeden z faktorov. Niektoré dôvody sa ovplyvniť dajú a je len na nás, ako sa s nimi vysporiadame. Existujú totiž zlozvyky, ktoré sú akési spúšťače obezity. Práve preto by ste si na tieto faktory mali dať veľký pozor.

O ktoré zlozvyky ide? To sa dočítate v nasledujúcich riadkoch.

Pozor na to, čo jete

Nie nadarmo sa hovorí, že strava, ktorú konzumujete sa odrazí aj na vašom zdraví. Ak budete prijímať dostatočné množstvo živín, ovocia, zeleniny, vlákniny a bielkovín, máte vyhraté. Váš tanier by mal byť čo najviac farebný. Odporúčame vám vyskúšať raz za čas niektorú z antioxidačných diét. Určite nie sú postavené na hladovaní, práve naopak. Keďže budete po celý deň prijímať len zdravé potraviny, vaše telo sa prečistí.

zlozvyky_veduce_k_obezite_a

Najhorším zlozvykom pre vznik obezity je práve zle nastavená strava. Ak budete konzumovať jedlá s vysokým obsahom tuku, polotovary či jedlá z fast foodu, rozhodne to môže skončiť obezitou. Okrem iného, veľmi zlým zlozvykom je aj pitie sladených nápojov. Mali by ste piť výlučne čistú vodu, poprípade zelený alebo bylinkový čaj.

Pravidelne sa hýbte

Ak budete celé dni len sedieť na gauči, obezita vás dobehne. Preto si nájdite aktivitu, ktorá vás baví a budete ju robiť s radosťou. Vyskúšajte beh, bicyklovanie, poprípade posilňovanie vo fitness centre. Cvičiť môžete skutočne kdekoľvek, výber je len na vás a vašich preferenciách.

V prípade, že by ste sa pravidelne nehýbali, tuk vo vašom tele by sa neustále usádzal. To by spôsobilo jeho nabaľovanie a neskôr aj obezitu. Ak nepreferujete cvičenie, stačí, ak sa každý deň pôjdete prejsť do prírody.

zlozvyky_veduce_k_obezite_b

Navštevuje lekára

Nič nie je horšie ako to, že by ste podcenili preventívne prehliadky u lekára. Tento odborník má šancu podchytiť váš problém skôr, ako príde k tomu najhoršiemu. Okrem iného, obezita spôsobuje aj vážne kardiovaskulárne ochorenia. Zvyšuje krvný tlak a cholesterol, je pridruženým ochorením cukrovky a taktiež sa zvyšuje riziko vzniku infarktu.

Práve to je dôvod, prečo by sa obezita za žiadnych okolností nemala podceniť. Rozhodne by ste aj vy chceli predísť všetkým zdravotným komplikáciám, ktoré by mohli vzniknúť v prípade, že by ste zanedbali pravidelné kontroly u vášho všeobecného lekára.

Dávajte si pozor na cukor

Patríte medzi ľudí, ktorí sú milovníkmi sladkostí? Na tom určite nie je nič zlé, ale tak ako pri všetkom, aj pri tomto platí, že všetko má svoje hranice. Preto ak máte chuť na sladké, neobmedzujte sa.

Nie je nič horšie, ako keby ste si jedlo zakazovali a neskôr mali výčitky. Patrí to medzi najhoršie zlozvyky, ktoré vedú k obezite. Mohlo by totiž dôjsť k následnému prejedaniu, čo neveští nič dobré. Preto ak máte chuť na sladké, dajte si, ale zjedzte to naraz a nie po častiach. Sladkosti totiž škodia aj celkovému zdraviu. Raz za čas si ich dopriať môžete, no nepreháňajte to.

zlozvyky_veduce_k_obezite_c

Trávte menej času na internete

Keď budete celé dni na sociálnych sieťach a budete si pozerať fotografie modeliek, určite vám to neurobí dobre. Práve takéto stavy môžu spustiť prejedanie sa, poprípade budete nenávidieť vlastné telo. Musíte si však uvedomiť, že každý z nás je iný a každý má inú postavu. Ak chcete schudnúť, v živote máte veľa možnosti, vďaka čomu môžete predísť aj vzniku obezity. Veríme, že to zvládnete, tak hor sa do toho!

myketo_faza1

⇒ Odporúčame: MyKETO diéta ⇐