Spoznajte jedinečné účinky šungitu! Je skutočne tak účinný?

V dnešnej dobe sú liečivé kamene čoraz viac populárne. Majú totiž vlastnosti, ktoré dokážu podporiť zdravie, nielen to fyzické, ale aj psychické. Nenahrádzajú síce liečbu, no používajú sa ako forma doplnkovej či alternatívnej medicíny.

Existuje množstvo druhov liečivých kameňov, no len niektoré z nich sú skutočne tak efektívne, ako sa o nich hovorí. Čoraz viac odporúčaný je liečivý kameň šungit, ktorý sa častokrát označuje aj ako ,,kameň života“. Vo všeobecnosti ide o staroveký skalný útvar, ktorého história siaha pravdepodobne 2 miliardy rokov dozadu. Šungit spoznáte už na prvý pohľad. Predstavuje totiž čierny kameň.

Vedeli ste, že: šungit bol prvýkrát objavený už v 18. storočí? Stalo sa tak priamo v Rusku. Šungit bol totižto pomenovaný podľa dediny Šunga.

Kľúčové je zloženie šungitu

Za hlavnú zložku šungitu sa považujú fullerény, ktoré predstavujú akési vzácne formy uhlíka. Šungit obsahuje takmer všetky minerály, ktoré môžeme nájsť v periodickej tabuľke. Jedinečné molekuly, ktorých základ tvorí uhlík, vynikajú svojimi priaznivými vlastnosťami. Je o nich známe, že sú antimikrobiálne a antibakteriálne, pričom dokážu dlhodobo pôsobiť ako antioxidanty. 

Spoznajte jedinečné účinky šungitu, Je skutočne tak účinnýa

Ničí škodlivé patogény

Keďže šungit ako taký vyniká antimikrobiálnymi a antibakteriálnymi účinkami, dokáže efektívne ničiť patogény. Ako to vlastne celé funguje? Fullerény obsiahnuté v šungite poškodzujú bunkové steny baktérií a vírusov. Aj to hovorí o tom, že šungit môže znižovať riziko vzniku infekcií a ochorení rôzneho druhu. 

 

 

Zmierňuje oxidačný stres

Fullerény sa považujú za silné antioxidanty, čo znamená, že dokážu chrániť bunky pred škodlivým vplyvom voľných radikálov. Oxidačný stres vzniká v dôsledku reaktívnych foriem kyslíka a molekúl, ktoré poškodzujú zdravé bunky. 

Spôsobiť môže rôzne druhy ochorení, najčastejšie chronické alebo kardiovaskulárne. Oxidačný stres je možné zmierniť viacerými spôsobmi, použitie šungitu sa považuje vďaka obsahu účinných látok za jeden z najefektívnejších spôsobov vôbec.

Podporuje kvalitu spánku

Šungit má v sebe tak veľkú silu, že dokáže zmierniť negatívne pôsobenie okolitého prostredia a zároveň aj neutralizovať geopatogénne lúče. To znamená, že ak sa nachádzate v blízkosti tohto liečivého kameňa, môže to u vás zvýšiť obranyschopnosť, zlepšiť celkový stav a v neposlednom rade aj podporiť kvalitu spánku. Preto, ak máte akékoľvek problémy so spánkom, šungit vám môže efektívne pomôcť. 

Potvrdené protizápalové účinky

Vykonalo sa už viacero vedeckých štúdií, ktoré potvrdili protizápalové účinky šungitu. Zápal je do istej miery prirodzená reakcia organizmu na infekciu alebo ochorenie iného druhu, no pokiaľ tento stav pretrváva dlhodobo, môžu vzniknúť chronické ochorenia. Preto je dôležité zápal riešiť čím skôr, napríklad pomocou šungitu. Vedci vykonali štúdie na zvieratách, kedy im merali zápalové markery, ako napríklad cytokíny alebo proteíny. Ide totiž o hlavné zložky, ktoré sa na zápale podieľajú. 

Nezabúdajte: Šungit je možné dať do vody, prípadne si ho vyložiť na viditeľné miesto, kde vás bude chrániť pred zlou energiou. Konkrétne použitie závisí od výberu konkrétneho šungitu a vašich preferencií. 

Spoznajte jedinečné účinky šungitu, Je skutočne tak účinnýb

Šungit a jeho rôzne podoby

Liečivý kameň šungit nájdete v našej ponuke v rôznych podobách. Napríklad, ako šungit pyramída, masážna ceruzka či šungitová kocka. Nech už si zaobstaráte akúkoľvek podobu, stále je základom produktu šungit, ktorý je v akejkoľvek forme rovnako účinný. Záleží preto len na vašich preferenciách a možnostiach použitia. Ceny šungitu sú tiež veľmi výhodné, čo znamená, že si tento jedinečný liečivý kameň môže dovoliť čoraz väčšie množstvo ľudí.