Máte problém so sústredením? Dajte na naše odporúčania!

Dobré sústredenie potrebujeme v našom každodennom živote neustále. Či už ide o prácu, školu alebo bežné činnosti, dobré sústredenie sa jednoducho zíde. Dnes totiž našu myseľ ovplyvňuje viacero podnetov a preto môže byť náročné udržať si pozornosť.

Zažili ste už niekedy pocit, že pri práci alebo učení ste sa jednoducho nevedeli sústrediť a v mysli sa vám premietali všetky možné myšlienky, len nie to, čo ste v aktuálnom momente potrebovali? Strata sústredenia je veľmi častá a je to bežné v rôznych vekových kategóriách. 

Vzniká najčastejšie v situáciách, kedy pracujete dlhšiu dobu alebo sa učíte na nejaký predmet veľmi dlho a sami cítite, že by ste potrebovali nachvíľu jednoducho ,,vypnúť“. Našťastie, v dnešnej dobe existuje viacero typov, ako zlepšiť sústredenie, vrátane užívania produktu Superstrava BIO Matcha, ktorá má na sústredenie a celkové zdravie veľmi pozitívne účinky.

Nastavte si priority

Chcete si efektívne zlepšiť sústredenie? V tom prípade je nevyhnutné mať predstavu o konkrétnych cieľoch, ktoré chcete dosiahnuť. Nastavte si vo svojich úlohách priority, pripravte si vopred TO – DO list na celý týždeň a nestane sa vám, že budete musieť v jeden deň spraviť príliš veľa úloh, čo by bolo nad vaše sily a pri ktorých by mohlo dôjsť k zníženiu sústredenia. Takýto zoznam úloh vám pomôže pri udržaní prehľadu a vďaka nemu sa budete môcť zamerať na dôležitejšie úlohy.

Máte problém so sústredením Dajte na naše odporúčaniaa

Urobte si malé prestávky

Ak je toho na vás veľa a musíte všetky úlohy stihnúť do daného času, určite si urobte aspoň menšie prestávky. Vďaka tomu totiž budete vedieť udržať svoju koncentráciu v optimálnom stave a dlhodobo. Napríklad, veľmi často sa realizuje technika Pomodoro. 

Jej cieľom je rozdeliť činnosť, ktorú vykonávate, na 25 minútové úseky. 25 minút sa 100 % sústredíte na danú činnosť a následne máte 5 minút pauzu na ,,reset“. Vaša myseľ tak bude sviežejšia, nakoľko nedostane tak zabrať. Po štyroch úsekoch vám odporúčame spraviť si dlhšiu pauzu, minimálne po dobu 15. minút.

BIO Matcha a jej vplyv na sústredenie

Superstava BIO Matcha je výživový doplnok vo forme kapsúl. Ide o prírodný doplnok, ktorý je známy svojimi zdravotnými benefitmi. Ako dokáže matcha pomôcť v sústredení? Nakoľko obsahuje isté množstvo kofeínu, poskytuje dodanie energie, a to bez toho, aby ste zažili ,,kofeínový šok“, ktorý je charakteristický pri káve. 

 

 

Okrem iného, matcha obsahuje antioxidanty, ktoré podporujú celkové zdravie mozgu. Matcha posilňuje aj prietok krvi do mozgu, čo zlepšuje okysličenie a dodanie živín do buniek mozgu. Tento zdravotný prínos zvyšuje aj kognitívne funkcie, medzi ktoré patrí aj sústredenie a pamäť.

Pravidelne cvičte

Aj fyzická aktivita môže mať pozitívny vplyv na schopnosť sústrediť sa. Pravidelné cvičenie totiž zlepšuje prietok krvi do mozgu, zvyšuje energiu a zároveň aj zlepšuje náladu. Preto, ak aj máte toho veľa, nájdite si počas dňa aspoň 30 minút čas na vykonanie fyzickej aktivity. Môže ísť len o prechádzku v prírode a vaše sústredenie naberie úplne iný rozmer. 

Aj mnohé štúdie potvrdili, že cvičenie podporuje uvoľnenie neurotransmiterov, medzi ktoré patria endorfíny, dopamín a serotonín. Tie sú zodpovedné za zlepšenie nálady a zmiernenie úzkostných stavov. Keď budete mať lepšiu náladu, úroveň stresu sa zníži a presne to vedie k lepšiemu sústredeniu.

Máte problém so sústredením Dajte na naše odporúčaniab

Zlepšenie sústredenia môže zvýšiť aj vašu produktivitu a celkovú kvalitu života. Preto sa zamerajte na vyššie spomenuté odporúčania a vo chvíľach, keď sa budete potrebovať sústrediť dlhšiu dobu, neváhajte ich využiť. Okrem iného, užívania BIO Matcha kapsúl vám pomôže k zlepšeniu celkového zdravia.