Chcete podporiť svoju pamäť? Dajte na tieto odporúčania

Dnes je známe, že problémy s pamäťou nemajú len starí ľudia, ale čoraz viac aj mladšie ročníky. Dôvodom je najmä pracovná vyťaženosť, stres a napätie. Preto je pochopiteľné, že aj mladí ľudia občas na niečo zabudnú. Chcete vašu pamäť udržať v dobrej kondícii? V tom prípade dodržiavajte tieto opatrenia!

Pravdepodobne sa už aj vám niekedy stalo, že ste zabudli na sviatok svojho blízkeho, dátum dôležitej schôdzky, prípadne čas stretnutia. Nemusíte sa však obávať. Toto sa deje každému z nás, pokiaľ má toho veľa. Ak sa však chcete v budúcnosti vyhnúť ochoreniam, ktoré súvisia so zlou pamäťou, mali by ste ju udržiavať v dobrej kondícii od mladého veku. Nie je to žiadna veda. Postačí len dodržiavať niekoľko dôležitých odporúčaní.

Nezabúdajte: Neustále pozorne sledujte stav a zdravie vašej pamäte. Keď si budete častejšie všímať jej výpadky, neváhajte sa obrátiť na odborníkov. Tí vám určite veľmi radi pomôžu.

Bobuľové ovocie a jeho sila

Počuli ste u sile bobuľového ovocia? Hovorí sa totiž, že dokáže podporiť priestorovú pamäť. Preto by ste mali denne konzumovať odporúčanú dennú dávku bobuľového ovocia. V tomto prípade sú veľmi obľúbené čučoriedky, ktoré okrem pamäte podporujú aj zrak.

Dôvodom, prečo bobuľové ovocie podporuje pamäť sú pravdepodobne flavonoidy, ktoré sa nachádzajú v zložení tohto druhu ovocia. Ide totiž o zlúčeniny, ktoré podporujú nervové spojenia v mozgu. To má za následok aj dlhodobú a veľmi silnú pamäť či myslenie.

Chcete podporiť svoju pamäť Dajte na tieto odporúčaniaa

Gingko biloba na pamäť

V súčasnej dobe sa vyrába spektrum výživových doplnkov na podporu pamäte. Pri ich výbere by ste preto mali zvážiť najmä zloženie. Ideálne je, ak produkt pozostáva z čisto prírodných látok. Veľmi obľúbené je Gingko biloba.

Slúži totiž aj ako prevencia Alzheimerovej či Parkinsonovej choroby a prináša ďaleko viac zdravotných výhod. Zmierňuje prejavy úzkostných stavov a je výborným riešením na odstránenie toxických a odpadových látok z tela. Obsahuje totiž spektrum antioxidantov, ktoré podporujú všetky funkcie v ľudskom tele.

Učte sa nové veci

Aj keď to možno znie otravne, keď vypadnete zo stereotypu školy, mali by ste sa aj napriek tomu neustále učiť nové veci. To totiž napomáha mozgu vytvárať synaptické prepojenia v reakcii na učenie. Učiť sa niečo nové je tak určite výborný spôsob, ako zlepšiť celkovú pamäť. Mozog by ste mali neustále udržiavať bystrý a pozorný.

Čo sa týka učenia nových vecí, môžete sa napríklad naučiť tancovať, hrať šach, lúštiť krížovky, hrať na hudobný nástroj, prípadne sa naučiť nový cudzí jazyk. Možností je skutočne veľa.

Podporte kvalitu spánku

Máte problémy so spánkom? V tom prípade sa ich snažte vyriešiť čím skôr. Je totiž dokázané, že kvalitný a plnohodnotný spánok zlepšuje aj pamäť. Preto si vytvorte napríklad pravidelný rozvrh. To znamená, že by ste mali chodiť spať a vstávať v približne rovnakých časoch. Nie vždy to je možné aj dodržať, no mali by ste sa o to aspoň pokúsiť.

Chcete podporiť svoju pamäť Dajte na tieto odporúčaniab

Skúste obmedziť aj čas pred obrazovkou a pred spaním si radšej prečítajte dobrú knihu, choďte sa von prejsť alebo vyskúšajte relaxačné cvičenia. Určite je to lepšie, ako keby ste mali pred spaním pozerať televíziu alebo do mobilu.

Pozor na stravu

Na to, aby mozog fungoval správne, potrebuje dostatočné palivo. Preto uprednostnite potraviny, ktoré sú protizápalové. Tie totiž vedia podporiť aj stav pamäte. Ide predovšetkým o zdravé tuky, medzi ktoré patrí avokádo, orechy, kokos či olivový olej. Konzumovať by ste mali aj viac rýb, citrusových plodov a zeleného čaju.

Nezabúdajte: Na podporu pamäte sú veľmi dobré potraviny s vysokým obsahom antioxidantov. Medzi tie patrí napríklad cibuľa, paprika, brokolica, kurkuma či listová zelenina.

3575_vyr-1990superstrava-ginkgo-tabs-webs

⇒ Odporúčame: SuperTabs Ginkgo ⇐