Aké sú výhody esenciálnych olejov?

Viete, prečo sú esenciálne oleje tak odporúčané? Dôvodov je hneď niekoľko. V prvom rade ide o produkty, ktoré dokážu posilniť zdravie. Samozrejme, záleží aj na ich vlastnostiach, účinkoch a zároveň aj správnom výbere.

Esenciálne oleje sú čoraz viac populárnejšie. Ide o doplnky výživy, ktoré majú pozitívne účinky na zdravie. Dokážu totiž napomôcť pri rôznych zdravotných komplikáciách, vďaka čomu sú v súčasnej dobe tak obľúbené. Samozrejme, dôležité je, aby ste ich vedeli aj správne používať.

Esenciálne oleje a ich charakteristika

Vo všeobecnosti platí, že esenciálne oleje sú prírodné esencie a vysoko koncentrované aromatické zlúčeniny. Sú extrahované priamo z rastlín, pričom vynikajú čistým zložením a bez akýchkoľvek pridaných škodlivín.

Vedeli ste, že: Esenciálne oleje dokážu zachytiť vôňu a chuť rastliny, prípadne jej esenciu? Práve preto sú tak jedinečné a používajú sa čoraz viac. Využiť sa totiž dajú v mnohých oblastiach.

Aké sú výhody esenciálnych olejova

Aromaterapia: Aké prináša benefity?

Počuli ste už niekedy o aromaterapii? Používa sa už dlhé roky ako alternatívna forma medicíny. Už v dávnych dobách totiž ľudia vedeli, že liečivé rastliny majú obrovskú moc a pôsobia priaznivo na zdravie a organizmus človeka.

Viete, aké účinky majú esenciálne oleje? Ide, predovšetkým, o antibakteriálne, antioxidačné a protizápalové vlastnosti. Tie pôsobia, napríklad, pri rôznych ochoreniach, infekciách či zdravotných komplikáciách.

Dokážu posilniť duševné zdravie

Pociťujete často nepokoj, napätie a stres? Môže to viesť ku zdravotným komplikáciám, ktoré sú veľmi nepríjemné. Napríklad, vyskytnúť sa môžu depresie či úzkostné stavy. Ak chcete podporiť svoje duševné zdravie, vyskúšať môžete aj esenciálne oleje. Tie dokážu vyrovnať hladinu kortizolu a iných súvisiacich hormónov, vďaka čomu znižujú aj napätie v tele.

Náš tip: Ak máte často stres, určite by ste mali vyskúšať silu esenciálnych olejov. Stres je totiž častým faktorom vzniku mnohých ochorení. Práve preto by ste ho mali čo najviac eliminovať. K tomu vám môžu dopomôcť esenciálne oleje, ktoré môžete použiť aj v rámci relaxu.

Môžu podporiť trávenie

Trávenie je pre správne fungovanie organizmu veľmi dôležité. Závisí od neho totiž veľké množstvo procesov v tele. Existuje veľa trikov, ako podporiť tráviace funkcie. Vedeli ste však o tom, že túto činnosť môžu dosiahnuť aj esenciálne oleje? Prinášajú totiž účinky, ktoré dokážu podporiť trávenie do vysokej miery. Odstraňujú totiž škodlivé zložky v tráviacom trakte. Vďaka tomu je trávenie čisté a bez akýchkoľvek zdravotných komplikácií.

Aké sú výhody esenciálnych olejovb

Sú vysoko účinné aj pri infekciách

Esenciálne oleje majú protizápalové a antibakteriálne účinky, ktoré dokážu podporiť zdravie do vysokej miery. Sú totiž nápomocné pri výskyte infekcií, mykózach, prechladnutí, zápaloch dutín či angíne. Dokážu tiež zlepšiť stav pri gynekologických zápaloch, ktoré sú u žien veľmi časté.

Okrem iného, v súčasnej dobe prebiehajú aj rôzne štúdie, ktoré poukazujú na to, že tieto doplnky výživy by mohli spomaľovať aj starnutie a zároveň vyživovať pokožku, ale aj vlasy.

Ako spoznáte kvalitný esenciálny olej?

Viete, ako si vybrať esenciálny olej, aby bol čo najviac kvalitný? Platí, že tie najlepšie esenciálne oleje sú také, ktoré majú 100 % rastlinný pôvod, a to bez akýchkoľvek pridaných zložiek. Preto sa pri výbere nezabúdajte zamerať práve na zloženie, ktoré by malo byť čo najviac kvalitné.

Rozhodujúca je častokrát aj cena. Siahať by ste totiž určite nemali po prvom najlacnejšom esenciálnom oleji, ktorý uvidíte. Neváhajte investovať do vyššej kvality a precíznosti pri spracovaní. Len tak si totiž dokážete zaobstarať produkt, ktorý bude maximálne čistý a certifikovaný.

processed (1)

⇒ Odporúčame: 100% Esenciálne oleje ⇐