Vypadávanie vlasov môže byť frustrujúce: Ako proti nemu účinne bojovať?

Samotné vypadávanie vlasov patrí medzi najčastejšie vlasové problémy u ľudí. Je dokázané, že existujú obdobia, kedy jednoducho vlasy padajú viac. Napríklad, počas jesene. Tento problém však sprevádza ďaleko viac faktorov.

Určite nie je príjemný pocit, keď si prehrabnete vlasy a ostane vám v ruke celá guča. Prípadne, keď si umývate vlasy a vo vani musíte čistiť odtok, aby vám následne voda pretekala, kvôli množstvu vypadnutých vlasov. Keďže ide o veľmi nepríjemný problém, ideálne je, ak prídete na príčinu, prečo sa to deje práve u vás. Na základe príčiny totiž vypadávanie vlasov vyriešite veľmi jednoducho.

Praktický tip: Pokiaľ vás trápi vypadávanie dlhodobo a nezaberajú vám žiadne odporúčania, neváhajte navštíviť lekára. Za vypadávaním vlasov sa môže skrývať aj vážnejší problém, preto bude najlepšie, ak vám spravia aj ďalšie podrobnejšie testy, napríklad z krvi. 

Dôvody vypadávania vlasov

Dôvodov, prečo vôbec vlasy vypadávajú, je veľmi veľa. U každého človeka to je iné. Niekto má len jednu príčinu a niekto aj ich kombináciu. Preto si odsledujte svoj stav aj počas niekoľkých mesiacov a možno sami prídete na to, v čom spočíva problém.

Vypadávanie vlasov môže byť frustrujúce Ako proti nemu účinne bojovaťa(1)

Dlhodobý stres

Medzi najčastejšie príčiny vypadávania vlasov patrí rozhodne dlhodobý stres. Psychika totiž do vysokej miery dokáže ovplyvniť naše celkové zdravie. Ak po dlhšiu dobu prežívate vyššie napätie a stres, môže sa to odzrkadliť na vypadávaní vašich vlasov. Preto neváhajte do svojej rutiny zaradiť viac relaxačných cvičení a vždy sa snažte nájsť čas na seba.

Nedostatok živín

Pokiaľ budete konzumovať tučné a mastné jedlá, prípadne sladkosti, určite sa to skôr či neskôr odzrkadlí na vašom zdravotnom stave. Ak nebudete prijímať dostatok živín, môžu vám začať vypadávať vlasy vo väčšom množstve. 

Genetická predispozícia

Majú vaši predkovia problém s vypadávaním vlasov? Automaticky sa tak zvyšuje riziko vypadávania vlasov aj u vás. Nie je to však pravidlom. Genetika síce do istej miery ovplyvňuje tento problém, no kľúčové sú iné faktory.

Vypadávanie vlasov môže byť frustrujúce Ako proti nemu účinne bojovaťab

Ako bojovať proti vypadávaniu vlasov?

Našťastie, vypadávanie vlasov je problém, ktorý sa dá vyriešiť. Áno, keď poznáte príčinu, ide to o čosi ľahšie, no aj keď ju nepoznáte, dá sa to zvládnuť. Existuje niekoľko možných riešení, ktoré vám odporúčame aplikovať. O ktoré ide?

Zmes esenciálnych olejov

Čítate správne. Aj zmes esenciálnych olejov vám môže pomôcť pri probléme, akým je vypadávanie vlasov. Prípravok s názvom Altevita zmes esenciálnych olejov CITRUS MIX je skvelým riešením na elimináciu vypadávania vlasov a tiež prináša mnoho ďalších zdravotných benefitov. Dôvodom sú látky, ktoré tento produkt obsahuje. Ide totiž o citrón, limetku a pomaranč.

 

Jedzte vyvážené jedlo

Váš tanier by mal byť vždy čo najviac pestrý. Preto konzumujte hlavne potraviny, ktoré obsahujú dostatok živín. Jedlo by malo zahŕňať bielkoviny, sacharidy, vitamíny, minerály a vlákninu. Pokiaľ budete každý deň konzumovať vyvážené potraviny, riziko vypadávania vlasov bude u vás výrazne nižšie. 

Pozor na tepelnú úpravu!

U mnohých ľudí nastalo vypadávanie vlasov v momente, keď si začali tepelne upravovať vlasy. Napríklad, prostredníctvom žehličky alebo fénu. Preto sa takýmto produktom radšej vyhnite, prípadne začnite používať prípravky na tepelnú ochranu. Tie sú najčastejšie vo forme sprejov na vlasy. 

Doprajte si spánok

Máte problémy so spánkom? Riešte ich čím skôr! Hovorí sa, že pokiaľ si nedoprajete plnohodnotný spánok, môže to viesť k vypadávaniu vlasov. Preto sa snažte chodiť spať v rovnakom čase a tiež aj v rovnakom čase vstávajte. Pokiaľ v tom budete mať poriadok, aj kvalita vášho spánku sa zvýši. 

hair banner(728 × 442 px)

⇒ Odporúčame: Super Hair Nail Skin⇐