Ako efektívne bojovať proti celulitíde? Toto sú naše odporúčania!

Celulitída je problém, ktorý trápi skutočne veľkú časť populácie. Nepostihuje len ženy, ale aj mužov. O čo vlastne ide? Pre celulitídu je známe hromadenie tukových buniek a tiež aj toxínov pod povrchom pokožky. 

Keďže ide o hromadenie istých látok pod kožou, vytvára sa tak neestetický problém. Nerovnomerný vzhľad pokožky je typický najmä pre stehná, zadok alebo boky, no častokrát sa môže vyskytnúť aj na iných častiach tela. Mnohí ľudia sa však pýtajú, či je celulitída zdravotný problém. Nie, nie je. U ľudí však môže vyvolať psychické problémy, pretože celulitída zvykne znižovať sebavedomie. 

Zapamätajte si: Celulitída predstavuje stav, kedy sa tukové bunky prelínajú spolu s väzivovými tkanivami. Práve to spôsobuje nerovnomerné vypukliny, prípadne jamky, ktoré sú viditeľné priamo na pokožke tela. 

Prečo vzniká celulitída?

Otázkou je, aké sú príčiny vzniku celulitídy a či to viete vy sami nejak ovplyvniť? Hovorí sa, že medzi hlavné dôvody vzniku celulitídy patrí genetika. Samozrejme, nie je pravidlom, že pokiaľ má niekto z vašej rodiny tento estetický problém na pokožke, tak ho budete mať aj vy. No výrazne sa tak u vás zvyšuje riziko vzniku. Preto, ak majú vaši rodičia alebo starí rodičia problémy týkajúce sa celulitídy, môžu nastať aj u vás, no nemusia.

Ako efektívne bojovať proti celulitíde Toto sú naše odporúčaniaa

Celulitídu ovplyvňuje ďaleko viac faktorov. Napríklad, môže ísť aj o hormonálne zmeny. Pokiaľ vás trápi nerovnováha hormónov, ktorá sa vyskytuje najčastejšie v tehotenstve a počas menopauzy, môže u vás vzniknúť veľmi ľahko celulitída. Problémom je tiež častokrát nedostatočná cirkulácia krvi, pretože vedie k spomaleniu metabolizmu a následnému hromadeniu tukových buniek pod kožou.

Ako bojovať proti celulitíde?

Našťastie, v dnešnej dobe existuje niekoľko odporúčaní, ako efektívne bojovať proti celulitíde. Prinášame vám najefektívnejšie tipy, ktoré môžete aplikovať do svojho každodenného života.

 

 

Stravujte sa zdravo

Možno to znie už otrepane, no v boji proti celulitíde je dôležitá zdravá strava. Preto konzumujte čo najviac ovocia, zeleniny a celozrnných výrobkov. Tieto všetky potraviny obsahujú dostatok živín, ktoré sú potrebné pre udržanie zdravej a žiarivej pokožky, bez akýchkoľvek známok opotrebovania. 

Ako efektívne bojovať proti celulitíde Toto sú naše odporúčaniab

Pravidelne cvičte

Pravdepodobne ste už neraz počuli, že cvičením si tiež viete udržať vašu pokožku pevnú a zároveň aj bez známok celulitídy. Preto neváhajte do svojho každodenného života zaradiť kardio cvičenia. Tie sú najlepšie aj na posilnenie kondície a tiež na udržanie zdravej pokožky. Je dôležité, aby ste vykonávali fyzickú aktivitu pravidelne. Iba tak si tento zvyk osvojíte a nebudete sa mu viac vyhýbať.

Vyskúšajte výživové doplnky

Chcete užívať výživový doplnok, ktorý vám pomôže v boji proti celulitíde? V tom prípade neváhajte vyskúšať prípravok s názvom Altevita Collagen Peptides Pure Premium. Tento produkt obsahuje najmä kolagén, ktorý sa považuje za hlavnú zložku pokožky. Práve preto medzi jeho hlavné benefity zaraďujeme aj nižšie riziko vzniku celulitídy a vrások. 

Aj masáže pomáhajú

Je dokázané, že aj masáže sú výborným riešením na boj proti celulitíde. Používajú sa totiž rôzne postupy a produkty, ktoré napomáhajú pri prekrvení pokožky, čím sa zamedzuje tvorbe celulitídy. Pod pokožkou sa totiž rovnomerne rozložia tukové bunky a nedochádza tak k ich hromadeniu, čo je veľkým benefitom. 

Ak vás postihla celulitída a aj pri vyskúšaní všetkých možných tipov na vašej pokožke neustále pretrváva, je na čase, aby ste sa poradili s odborníkmi, ktorí vykonávajú laserové alebo rádiofrekvenčné terapie. Ide o moderné techniky, ktoré dokážu do vysokej miery zlepšiť vzhľad pokožky.

AScreenshot 2023-10-14 at 14-20-56 Altevita Collagen Peptides Pure Premium 240g - Superstrava.sk - staráme sa o Vaše zdravie

⇒ Odporúčame: Collagen Peptides Pure Premium ⇐