Vyhnite sa pigmentovým škvrnám na zuboch! Takto im predídete

Pozreli ste sa do zrkadla, nastavili široký úsmev a zrazu ste ostali zhrození. Ale prečo? Mohli ste si napríklad všimnúť škvrny na zuboch, ktoré trápia obrovskú časť populácie. V tomto článku sa preto pozrieme na dôvody ich vzniku a tiež možnosti, ako im efektívne predísť a ako s nimi bojovať.

Aj napriek tomu, že pigmentové škvrny na zuboch sú považované len za estetický problém, mali by ste ich riešiť čím skôr. Predsa len, medzi prvé veci, čo si na vás všimne druhý človek patrí hlavne úsmev. A pravdepodobne by ste nechceli, aby si o vás druhí ľudia spravili zlú mienku na základe vašich nepekných zubov. Práve preto sme tu my! Poradíme vám, ako sa nepríjemných pigmentových škvŕn zbavíte, a to veľmi účinne.

Nezabúdajte: Tak, ako škvrny na zuboch nevzniknú zo dňa na deň, tak rýchlo ani neodídu. Je dôležité, aby ste boli trpezliví a dodržiavali všetky odporúčania. Iba takým spôsobom sa pigmentových škvŕn účinne zbavíte. 

Prečo vznikajú?

Otázkou ostáva, prečo vlastne škvrny na zuboch vznikajú. Dôvodov môže byť hneď niekoľko. Napríklad, ak fajčíte, pijete kávu alebo čierny čaj. To všetko môže spôsobiť vznik škvŕn na vašich zuboch. Škvrny na zuboch tiež spôsobuje červené víno, sladené nápoje a potraviny, ako napríklad čokoláda alebo čučoriedky. Príčinou vzniku môžu byť aj vedľajšie účinky liekov. To platí aj pre antibiotiká, ak ich užívate dlhšiu dobu. 

Vyhnite sa pigmentovým škvrnám na zuboch Takto im predídetea

Ideálna zubná pasta

Dôležité je, aby ste na čistenie zubov používali vhodné prípravky. Skvelým riešením je preto zubná pasta Supirivicky, ktorá udržuje zdravé ďasná, zanecháva svieži dych a slúži aj ako prevencia voči zubnému kazu. Je zložená z látok, ktoré bránia zafarbeniu zubov a zároveň aj napomáhajú pri odstránení zubného kameňa. V tejto zubnej paste bolo totiž použitých viac ako 10 ajurvédskych ingrediencií, ktoré sú mimoriadne účinné.

 

Navštívte dentálnu hygieničku

Jedným z efektívnych spôsobov, ako odstrániť pigmentové škvrny na zuboch je návšteva dentálnej hygieničky. Tá má totiž v ambulancii prístroje a nástroje, ktoré sú na to určené. Napríklad, konkrétne na škvrny sa používa Airflow. Ten funguje na princípe prášku, vody a stlačeného vzduchu

Takto pôsobí na zuby, vďaka čomu efektívne odstraňuje pigmenty. Dentálnu hygienu neváhajte podstúpiť aj dvakrát do roka. Samozrejme, to všetko bude záležať od stavu vašej ústnej dutiny.

Vyhnite sa pigmentovým škvrnám na zuboch Takto im predídeteb

Vedeli ste, že: pieskovanie zubov pomocou Airflow je úplne bezbolestné? Aj napriek tomu mnohí pacienti môžu mať zvýšenú citlivosť zubov, avšak tá trvá len niekoľko hodín po ošetrení. 

Pite hlavne čistú vodu

Ako sme si už vyššie spomínali, medzi hlavné príčiny vzniku pigmentov na zuboch patrí konzumácia istých potravín a pitie sladených nápojov, kávy či červeného vína. Ak pijete takéto nápoje každodenne a dlhodobo, môže dôjsť k zvýšenej tvorbe škvŕn na vašich zuboch. Preto odporúčame piť hlavne čistú vodu. Tá je najzdravšia, podporí vaše celkové zdravie a zubom teda rozhodne neuškodí.

Praktický tip: Ak sa chcete vyhnúť škvrnám na zuboch, uprednostnite radšej potraviny, ktoré nejakým spôsobom nezafarbujú zuby. Vyhnite sa preto hlavne sladkostiam, ktoré podporujú aj vznik zubného kazu.

Čistenie zubov hneď po jedle

Stalo sa vám už niekedy, že ste si išli vyčistiť zuby hneď po tom, ako ste niečo dojedli? Odborníci odporúčajú, aby ste s čistením zubov počkali minimálne 30 minút po jedle. Dôvod je jednoduchý. Keď konzumujete jedlo, vytvárajú sa vám v ústach kyseliny, ktoré sa usádzajú na sklovine. Ak by ste si zuby ihneď vyčistili, mohli by ste si ich takýmto spôsobom poškodiť a zároveň by mohlo dôjsť aj ku tvorbe škvŕn. Preto radšej s čistením chvíľu počkajte. 

Screenshot 2023-09-17 at 10-01-17 Siddhalepa Zubná pasta Supirivicky 70 g - Superstrava.sk - staráme sa o Vaše zdravie

⇒ Odporúčame: Zubná pasta Supirivicky ⇐