5 tipov, ako sa starať o problematickú pleť

Vyrážky, čierne bodky či akné. To všetko trápi pokožku mnohých ľudí. Čo je príčinou vzniku tohto problému a ako s ním úspešne bojovať? Na to sme sa pozreli bližšie v nasledujúcich riadkoch tohto článku.

Problematická a mastná pleť nie je len u ľudí nachádzajúcich sa v období puberty. Takúto pleť môžu mať aj oveľa staršie ročníky, pretože ju sprevádza mnoho faktorov, nielen hormóny. Akné vzniká napríklad vplyvom stravy ale tiež aj životného štýlu. Pokiaľ budete konzumovať tučné a mastné jedlá, nečakajte, že sa vám za to pleť odvďačí a bude vyzerať dobre. Potrava však nie je jediným faktorom, ktorý sa podieľa na vzniku akné a celkovo problematickej pleti. 

Nezabúdajte: Mnoho ľudí sa snaží prísť na príčinu ich problematickej pleti aj dlhé roky. Hľadanie si však môžete skrátiť tým, že navštívite odborníka a podstúpite diagnostiku vašej pleti. Takýmto spôsobom sa jednoducho príde na váš problém, ktorý budete môcť hneď riešiť.

Dôvodom sú aj alergie

Častokrát sa stane, že ľudia vyskúšajú všetky možné druhy kozmetiky na akné, no v skutočnosti im vôbec nepomôžu. Dôvod spočíva najmä v tom, že môže ísť o potravinové intolerancie, o ktorých ani nevedia, pokiaľ si nedajú vyšetriť svoj zdravotný stav u špecialistu. 

Preto, ak vám na akné skutočne nič nezaberá, môže ísť o zložku v potravinách, ktorá vadí vašej pokožke. V takomto prípade však problém vyriešite veľmi jednoducho a vaša pleť bude opäť žiariť.

5 tipov, ako sa starať o problematickú pleťa

5 tipov, ako na problematickú pleť

Na internete nájdete spektrum odporúčaní, ako bojovať s problematickou pleťou, no len máloktoré z nich sú v skutočnosti tak účinné. My sme vám preto zhrnuli 5 najväčších odporúčaní, ako na problematickú pleť. 

Základom je čistenie

Čistenie pleti je dôležité nielen večer pred spaním, ale takisto aj ráno hneď po zobudení. V noci totiž na pokožke prebieha niekoľko regeneračných procesov a vyplavujú sa na povrch oleje z mazových žliaz. 

Na problematickú pleť preto použite jemný čistiaci prípravok a nezabúdajte si pokožku dôsledne vysušiť čistým uterákom. Výborným riešením na akné a mastnú pleť je prípravok s názvom Tarika akné, ktorý dôkladne čistí, hydratuje a vyživuje pleť či tiež odstraňuje vyrážky. 

 

Nevytláčajte si vyrážky

Pravdepodobne ste už neraz počuli radu, že by ste sa nemali stále dotýkať svojej tváre a už vôbec nie vytláčať si vyrážky. Nuž, niečo na tom predsa bude. Pokiaľ viete, ako si správne vytlačiť vyrážku, urobte tak, ale s čistými rukami, prípadne pomocou hygienickej vreckovky. Navštíviť však môžete aj kozmetičku, ktorá vám v tomto smere rada pomôže.

Zamerajte sa na psychiku

Málokto vie o tom, že častokrát je problematická pleť výsledkom nadmerného stresu a napätia v organizme. Preto sa zamerajte na psychickú stránku a skúste obmedziť stres. Aj keď je to občas náročné, vyskúšajte meditačné cvičenia. 

5 tipov, ako sa starať o problematickú pleťb

Konzumujte pestré jedlá

Je dôležité, aby bol váš jedálniček čo najviac vyvážený. Snažte sa obmedziť konzumáciu mliečnych výrobkov a potravín s vysokým glykemickým indexom. Hovorí sa, že práve takéto potraviny spôsobujú problematickú pleť a s tým spojené akné. Taktiež nezabúdajte dodržiavať pitný režim. To je pre hydratáciu pleti veľmi dôležité. Sladeným nápojom sa však radšej vyhnite a uprednostnite čistú vodu. 

Nezabúdajte: Keď sa hovorí o potravinách s vysokým glykemickým indexom, ide, predovšetkým, o sladkosti a produkty, v ktorých je obsiahnutá biela múka. 

Pozor na slnko

Aj napriek tomu, že slnko dodáva nášmu telu potrebný vitamín D, snažte sa o to, aby vaša pleť nebola neustále vystavená škodlivému slnečnému žiareniu. Keď budete chcieť ísť vonku na slnko, radšej si pleť natrite kvalitným SPF krémom. 

Screenshot 2023-09-23 at 12-36-16 Tarika akné 50 g - Superstrava.sk - staráme sa o Vaše zdravie

⇒ Odporúčame: Tarika 50g ⇐