Štyri kroky k strojnásobeniu energie

Unavený? Ste unavený byť unavený? Nie ste sami. Existuje len málo ľudských vlastností, ktoré sú viac vyhľadávané ako energia. Určuje našu schopnosť užívať si život, priťahovať kamarátov, dokončovať projekty, chrániť naše rodiny, efektívne tvarovať naše telá a mnoho ďalších.

Aj keď existuje nekonečné množstvo konkrétnych návrhov o bylinkách, cvičeniach, meditáciách, doplnkoch, odpočinkových návykoch a podobne, ktoré by som mohol spomenúť, najdôležitejšie a prekrývajúce sa komponenty sú relatívne jednoduché a dostupné každému, kto je ochotný začať.

V zásade budú vašu energetickú hladinu ovládať tri fyzické a jeden psychologický faktor.

A) Fitness. Existuje množstvo rôznych vecí, ktoré prispievajú ku kvalite nazývanej „kondícia“, ale niektoré z nich sú špecifické pre energetickú úroveň.

1) Kardio-vaskulárna spôsobilosť. Minimálne dvadsať minút trikrát týždenne, len aby sme zostali v hre. Ak chcete vytvoriť rýchlu a silnú zmenu, skúste to štyridsať minút štyrikrát týždenne. Chôdza je dostatočne intenzívna, ak zostanete v „aeróbnej zóne“, ktorú možno opísať ako námahu, pri ktorej nemôžete spievať, ale napriek tomu môžete hovoriť!

2) Index telesnej hmotnosti. Nepotrebná hmotnosť je ako vrece mokrého cementu pripútaného k vášmu chrbtu. Žerie energiu ako šialená. Bez ohľadu na to, čo kto hovorí alebo naznačuje, existuje iba jeden základný spôsob, ako schudnúť: zmeniť pomer prijatých a spálených kalórií. Vo všeobecnosti to vyžaduje disciplínu OBOCH koncov. Strata tuku je dvojhlavý had. Ak držíte diétu, ale necvičíte, váš metabolizmus sa môže spomaliť až sa plaziť, čo vám odopiera úspech. A ak cvičíte, ale nejete rozumne, kilo tuku má asi 3 500 kalórií. Hodina behu spáli iba asi 350 kalórií.

3) Flexibilita. Flexibilita je často prehliadaná pri hľadaní energie a je meradlom napätia v tele. Tuhé telo je ako auto so zatiahnutou ručnou brzdou. Zamyslite sa nad tým, koľko paliva by vaše auto minulo! To palivo je vaša energia, keď nesiete zbytočné napätie. Väčšina strečingových aktivít je záležitosťou „predĺženia“ svalov, šliach alebo väzov, naučiť sa komunikovať so svojim telom, naučiť sa predýchať napätie.

4) Sila. Na rozdiel od všeobecného presvedčenia, sila je viac v mysli ako v tele. Je to otázka pákového efektu, koncentrácie a kontrolovaného vzrušenia ešte viac, ako je „veľkosť“ zapojených svalov. Na fyziologickej úrovni ide o percento vašich svalových vlákien, ktoré môžete v danom momente prijať. Posilovanie alebo cvičenia s vlastnou váhou, ako sú hinduistické kliky a hinduistické drepy, sú skvelými spôsobmi, ako zvýšiť silu, vďaka čomu sú fyzické úlohy oveľa jednoduchšie a menej unavujúce.

TIP: Veľmi dôležitý je taktiež kvalitný matrac a spánok.