Matcha čaj a jeho najväčšie benefity, ktoré stoja za pozornosť

V súčasnej dobe existuje množstvo produktov, ktoré prinášajú priaznivé účinky na zdravie. Medzi tie patrí aj matcha čaj, ktorý sa považuje za skutočný zázrak. Aké látky obsahuje a prečo je tak účinný? Na to sme sa pozreli bližšie!

Pre matcha čaj je charakteristická zelená farba, takmer horká chuť a obsah vitamínov. Vo všeobecnosti totiž platí, že matcha čaj má zloženie bohaté na antioxidanty, minerály a iné zdraviu prospešné látky. Matcha znamená v preklade ,,mletý čaj”. Jej príprava je veľmi jednoduchá, avšak spracovanie musí byť skutočne dôkladné.

Matcha sa získava spracovaním listov čajovej odrody tencha. Tie sú veľmi špecifické a ich zber je mimoriadne dôležitý. Lístky čajovej odrody tencha následne prejdú procesom sušenia, parenia a následne sa dôkladným spôsobom zomelú.

Čo matcha čaj obsahuje?

Viete, prečo je matcha čaj tak zdravý? Hovorí sa, že jedna šálka tohto jedinečného čaju obsahuje tak veľa účinných látok, koľko sa nachádza v približne 1,5 litra zeleného čaju. Je totiž známe a zároveň aj dokázané, že matcha čaj obsahuje všetky druhy zdraviu prospešných látok. V tomto prípade ide, napríklad, o vitamíny skupiny A, B, C a E. Zároveň v zložení matcha čaju nájdete aj veľké množstvo antioxidantov a aminokyselín. 

Vedeli ste, že: Matcha čaj obsahuje aj kodeín? Ten má však iné účinky ako pri káve. Po konzumácii matcha čaju totiž účinky kofeínu nastúpia o čo si neskôr a trvajú výrazne dlhšie. Kávu tak bezpochyby môžete nahradiť aj matcha čajom, ktorý je zdravší.

Účinky matcha čaju 

Viete, aké účinky prináša matcha čaj? Vo všeobecnosti ich je skutočne veľa, no nie všetky sú aj vedecky podložené. V nasledujúcich riadkoch vám prinášame najúčinnejšie vlastnosti matcha čaju, ktoré rozhodne stoja za pozornosť. Ktoré to sú?

Matcha čaj a jeho najväčšie benefity, ktoré stoja za pozornosť

Telu dodáva energiu

Matcha čaj je veľmi výhodný najmä z toho hľadiska, že dokáže telu dodať veľké množstvo energie. Práve preto je tento nápoj vhodný aj pre športovcov, ktorí ho môžu užiť napríklad pred tréningom. Budú tak mať dostatok energie, pričom sa zvýši aj ich fyzický výkon. Okrem iného, matcha čaj má dlhodobé účinky, ktoré po chvíli rozhodne nezmiznú, práve naopak. Pretrvávajú po dlhšiu dobu, vďaka čomu je tento nápoj tak populárny. 

Napomáha pri redukcii hmotnosti

Vedeli ste o tom, že matcha čaj dokáže napomôcť aj pri chudnutí? Samozrejme, dôležité sú aj iné faktory, ako je zdravý životný štýl, dostatočný pohyb a konzumovanie vyvážených jedál. K tomu však môžete užívať aj výživové doplnky, medzi ktoré patrí aj jedinečný matcha čaj. Obsahuje komplex látok, ktorý zvyšuje metabolizmus a napomáha pri spaľovaní tukov. 

Naša rada: Ak chcete užívať skutočne kvalitný a zdravý nápoj, zaobstarajte si matcha čaj. Ten totiž neprináša žiadne nežiadúce účinky, vďaka čomu je vhodný skutočne pre každého. Bez akýchkoľvek rozdielov.

Matcha čaj a jeho najväčšie benefity, ktoré stoja za pozornosťa

Znižuje zlý (LDL) cholesterol 

LDL cholesterol je pre organizmus škodlivý. Môže totiž zvýšiť riziko vzniku kardiovaskulárnych a civilizačných ochorení. Matcha čaj obsahuje komplex zdraviu prospešných látok, ktoré dokážu eliminovať LDL cholesterol a namiesto neho produkovať HDL cholesterol, ktorý sa považuje za ten priaznivý.  

Podporuje obranyschopnosť organizmu

Ako dobre viete, imunitný systém by mal byť dostatočne silný, aby organizmus dokázal bojovať proti ochoreniam rôzneho druhu, predovšetkým voči infekciám. Matcha čaj má však účinky, ktoré dokážu podporiť zdravie imunitných buniek do vysokej miery. Znamená to, že budete vedieť ľahšie predchádzať rôznym ochoreniam. Pri nákaze budete mať výrazne ľahší priebeh, čo rozhodne oceníte. Dôležité je však piť matcha čaj pravidelne a dlhodobo.

 

balik_matcha_tea

⇒ Odporúčame: Akciový balík MATCHA TEA ⇐