Vianočné nákupy pre vášho šéfa

Vianočné nákupy pre vášho šéfa môžu byť náročnou situáciou. V prvom rade je nákup vianočného darčeka pre nadriadených v práci považovaný za trochu faux pas, pokiaľ darček nekupuje skupina zamestnancov. Napriek tomu, že darovanie vianočných darčekov podriadeným je všeobecne uznávanou praxou, na darčeky od jednotlivcov šéfovi je možné pozerať ako na pokus získať výhody, akými sú priaznivé projekty alebo zvýšenie platu. Preto by ste pri darovaní vianočných darčekov šéfovi mali byť vždy opatrný. Tento článok sa zameria na situácie, v ktorých je darovanie vianočného darčeka vášmu šéfovi prijateľné a ponúkne tipy na vianočné nákupy pre vášho šéfa.

Aj keď jednotlivec rozdávajúci vianočné darčeky šéfovi nie je akceptovanou praxou, je prijateľné, aby si skupina zamestnancov kúpila spoločný darček pre svojho šéfa. Napríklad šéf, ktorý dohliada na prácu malej skupiny zamestnancov, môže dostať od tejto malej skupiny darček spoločne a to by sa považovalo za vhodné. Týmto spôsobom sa na dar pozerá ako na gesto ocenenia zo strany členov skupiny, a nie na pokus jedného z členov získať priaznivé zaobchádzanie. Avšak aj v tejto prijateľnej situácii môžu byť vianočné nákupy pre vášho šéfa poriadne náročné.

Prvá oblasť záujmu pri vianočných nákupoch pre vášho šéfa je stanovenie rozpočtu. Ak nakupujete darček od veľkej skupiny ľudí, je dobré najskôr zozbierať peniaze a až potom pomocou vyzbieranej sumy stanoviť rozpočet na darček. Môžete požiadať o malé množstvo peňazí, zvyčajne okolo 5-10 eur od každej osoby, a akonáhle sú peniaze zhromaždené, môžete hľadať položky, ktoré spadajú do vášho rozpočtu. Množstvo peňazí, ktoré ste vyzbierali, by ste nemali prekročiť, pretože nie je prijateľné žiadať ďalšie peniaze, ak ste sľúbili, že sa budete držať rozpočtu. Väčšina ľudí má veľa výdavkov a žiadať, aby prispeli ďalšími peniazmi, môže byť pre nich určitým problémom. Považuje sa za prijateľné minúť o niečo menej, ako je rozpočet, pokiaľ zvyšné peniaze vrátite rovnakým dielom každému, kto prispel. Ak napríklad miniete o 20 eur menej, ako ste vyzbierali od 20 ľudí, mali by ste vrátiť 1 euro každému, kto prispel. Ak nakupujete vianočný darček, možno budete musieť používať zdravý rozum a v prípade potreby sa rozhodnúť. Ak napríklad zoženiete 120 eur a kúpite darček, ktorý stojí 121,04 eur, môžete sa rozhodnúť, že dodatočnú čiastku zaplatíte jednoducho sami, ak to dokážete. Dodatočná čiastka je dosť malá a ak je darček vhodný, môže byť vhodné vynaložiť tieto malé náklady na nákup dokonalého darčeka, ktorý je v rámci vášho rozpočtu.

Obrázok PNG 4

⇒Odporúčame: Darčekový box Yummy & Healthy⇐

Vianočné nákupy pre šéfa môžu byť tiež dosť náročné, pretože možno neviete, čo svojmu šéfovi kúpiť. Ak nie ste k svojmu šéfovi obzvlášť blízko a často s ním nekomunikujete, možno o jeho záujmoch veľa neviete. V tomto prípade môže byť dobré požiadať niekoho, kto ho pozná lepšie, aby urobil vianočné nákupy, alebo ho aspoň požiadajte, aby vám poskytol niekoľko nápadov na darčeky. Ostatní zamestnanci môžu šéfa poznať lepšie, pretože s ním pracovali dlhšie alebo sa s ním zúčastňujú aktivít, ako sú firemné športové hry. V každom prípade vám pravdepodobne môžu poskytnúť určitý pohľad na jeho záujmy, ktoré vám pomôžu pri výbere darčeka, ktorý ocení. Ak neviete prísť na vhodný nápad na darček, darčekový poukaz  je vždy vhodným a ceneným vianočným darčekom.