Účinky aktívneho uhlia pre ľudské telo

Aktívne uhlie začína čoraz viac prenikať do rôznych odvetví veci potrebných pre ľudí. Čoraz častejšie sa objavuje v kozmetickom priemysle vo výrobkoch pre čistenie pokožky, riešení problémov s akné či vo výrobkoch pre prirodzené bielenie zubov.

Čo však aktívne uhlie je? Aktívne uhlie predstavuje spoločné pomenovanie pre skupinu látok – umelo vytvorených uhlíkov s hubovitou štruktúrou vyznačujúcou sa svojim veľkým absorpčným povrchom. Sú unikátne najmä preto, že dokážu do seba pohltiť množstvo makro i mikromolekúl. Pravdou je, že aktívne uhlie však nepreniká len do priemyslu spojeného s krásou, ale objavuje sa aj v liekoch pre zlepšenie trávenia. Teraz vám o aktívnom uhlí prezradíme oveľa viac!

Problémy s trávením

Stáva sa, že počas rodinných osláv či letného grilovania, konzumáciu jedla neodhadneme a doprajeme si viac ako za bežných okolností. Náš organizmus na to reaguje hnačkou, plynatosťou, problémami s trávením a celkovým zhoršením pocitu po jedle. Práve na tieto problémy sa aktívne uhlie začalo používať a veľmi spoľahlivo plní svoju úlohu v problémoch s trávením po konzumácii väčších porcii jedla. Štúdie, ktoré sa zaoberali účinkami aktívneho uhlia na plynatosť potvrdili jeho zásadný vplyv na zníženie plynatosti a v pomoci s týmto neľahkým problémom, ktorý v dnešnej dobe postihuje stále vyššie percento ľudí rôznych vekových kategórií.

            V oblasti tráviacej sústavy ešte chvíľu ostaneme. S množstvom tukov, ktoré konzumujeme do vysokej mieri súvisí i hladina cholesterolu. Vysoký cholesterol vôbec nie je dobrým znakom a v budúcnosti môže viesť do problémov so srdcovo-cievnym systémom. Konzumácia aktívneho uhlia je schopná znížiť hladinu škodlivého cholesterolu, ktorý je označovaný ako LDL o viac ako 40%, čo rozhodne nie je zanedbateľné číslo.

 ucinky_aktivneho_uhlia_na_ludske_telo_napoj

Vylučovacia sústava

O pravidelné čistenie nášho tela od odpadových látok sa starajú obličky, ktoré sa zaraďujú do zložitej škály orgánov zodpovedných za detoxikáciu ľudského organizmu. Každý deň sú obličky v pohotovosti, aby vyčistili približne 140 litrov krvi a vyprodukovali dva litre moču. Ich úloha v našom tele je nezanedbateľná, problémom však je, že sú vo veľkej miere namáhané najmä záťažou spojenou vysokým podielom tukov a živočíšnych bielkovín v našej strave.

            Aktívne uhlie dokáže však spoľahlivo pomôcť i v tomto smere, pretože pomáha obličkám vylúčiť všetky zaťažujúce látky ako sú toxíny a močovinu v moči, ktorý sa dostáva z tela von a tak nie sú obličky zbytočne zaťažované množstvom toxických látok. Vysoká hladiny toxicity v obličkách môže postupom času viesť až k vývoju rôznych ochorení a v dramatických prípadoch prerásť až do poškodenia obličiek, ktoré je už konečným štádiom, kedy o obličky môžete prísť.

            Zároveň obličky spolu s pečeňou tvoria jeden z najdôležitejších systémov ľudského organizmu, ktorý je zodpovedný za detoxikáciu celého tela. Na to, aby ste sa udržiavali zdravý a fit nie je kľúčové kupovať rôzne zázračné elixíry, ktoré vás podľa návodu majú dokonale zbaviť všetkých toxínov, ale starať sa predovšetkým o orgány, ktoré nám už príroda dala. Pretože ľudské telo je jeden z najprepracovanejších systémov, v ktorom je myslené na každý malý detail. Zároveň aktívne uhlie vo veľkej miere pomáha neutralizovať jedy nielen vo vylučovacej sústave ale i v tráviacej a preto môže byť veľmi nápomocné pri otravách jedlom, ktoré počas roka nie sú zriedkavou záležitosťou.

 

Rýchla pomoc pri problémoch s pleťou i vlasmi

Na začiatku sme vám spomínali, že aktívne uhlie začína prenikať i do priemyslu spojeného s krásou. Na pleť sa každý deň dostáva množstvo nečistôt pochádzajúcich z vonkajšieho prostredia ale i maz, ktorý vzniká vlastnou aktivitou pleti. Aktívne uhlie dokáže vďaka svojej hubovitej štruktúre všetky tieto nečistoty spoľahlivo naviazať a pleť zbaviť všetkého, čo zaťažuje a upcháva póry. Dobrou správou pre všetkých, ktorý túžia po hladkej a jemnej pleti je, že aktívne uhlie je dnes dostupné vo forme rôznych mydiel, gélov a peny určenej na hĺbkové čistenie pleti. Tak môžete zvoliť produkt, ktorý bude presne vyhovovať vašim požiadavkám a nesklame vás za žiadnych okolností. Aktívne uhlia bude v týchto prípadoch fungovať ako magnet, ktorý naviaže na seba všetko neprirodzené.

            Rovnaký problém nastáva i pri problémoch s vlasmi, ktoré sú rovnako ako pleť, každý deň zaťažované toxínmi pochádzajúcimi z prostredia ale i mastnotou produkovanou pokožkou hlavy. Vlasy sú koruna krásy a každá dáma by ich túžila mať upravené a krásne vyživené. Dobrou správou je, že aktívne uhlie je prostriedok prirodzený a navyše i ekologický, ktorý vám s problémami s vašou korunou krásy pomôže. Vďaka nemu získajú vlasy hodvábny lesk a vlasové folikuly budú účinne, ale jemne vyčistené bez toho, aby ste sa museli báť alergických reakcií, ktoré môžu dopadnúť v mnohých prípadoch drasticky, o čo nemá nik záujem. Dnes existujú celé rady s aktívnym uhlím a môžete si vybrať vlasovú masku, šampón či kondicionér prípadne vyskúšať radu tak, ako bola pre vlasy navrhnutá.

ucinky_aktivneho_uhlia_na_ludske_telo_pleť

Biele zuby? Žiadny problém!

Hovorí sa, že prvú vec, ktorú si na nás neznámy človek všimne je úsmev. A za úsmev sú zodpovedné naše zuby. Strava, ktorú každý deň konzumujeme, ale i naše zlozvyky ako je napríklad fajčenie či nedostatočné čistenie zubov spôsobujú, že naše zuby získavajú žltý odtieň, ktorý nie je ani trochu príťažlivý. Bielenie zubov chemickou cestou je zákrok, ktorý často ľudia odmietajú podstupovať ale existujú i menej zložité postupy ako zuby vybieliť prirodzenou cestou. Veľkým hitom sa stávajú bieliace pasty s aktívnym uhlím, ktoré naozaj pomáhajú získať zubom belší odtieň a stať sa prirodzenejšími a zdravšími.

            Vybrať si dnes môžete z produktov ako sú prášky, ktorými posypete zubnú kefku ale i napríklad samotnú zubnú pastu pripravenú na použitie. Veľkou výhodou je, že okrem žiarivo bieleho úsmevu aktívne uhlie bojuje i s návštevníkmi ústnej dutiny, baktériami, ktorí stoja za nepríjemným zápachom z úst. Aktívne uhlie pomáha zápach neutralizovať a postupne sa úplne zbaviť tak, aby vás už nikdy nepriviedol do trápnej situácie.

            Mnoho ľudí sa bojí čiernej farby výrobkov, ktorou sa produkty s aktívnym uhlím vyznačujú a preto otáľajú s ich používaním. Strach však nie je potrebný, pretože po vypláchnutí zmizne bez stopy a ostane vám len závideniahodný úsmev, ktorým oslníte každú novú známosť.

Aktívne uhlie nám svojou činnosťou pomáha zbaviť sa mnohých problémov a zároveň funguje i ako prevencia. Je to látka, ktorá by vo vašej lekárničke nemala chýbať ako prvá pomoc pri problémoch s trávením a zároveň sa jej nemusíte báť ani v oblasti starostlivosti o seba.

S vysokým podielom vlákniny

 ⇒Odporúčame: BLACK DETOX SMOOTHIE⇐