COFFEEIN Peru El Palto zrnková káva 200g

Kód: 6106
Akcia Novinka Tip Množstevná zľava
Značka: COFFEEIN
€6,90 –14 %
444 1 peru el palto 200 g zrnkova kava 1516008716
€6,90 –14 % €5,90 €4,92 bez DPH
Skladom (>5 ks)
Môžeme doručiť do:
7.5.2024
Možnosti doručenia

Peru leží na západnom pobreží Južnej Ameriky. Podnebie krajiny je veľmi rozmanité a môžeme tu nájsť tropické podnebie vo východnej nížine a púšť na západe krajiny pozdĺž pobrežia. Z hľadiska kávy je ale najdôležitejšia oblasť pohoria Ánd. Práve na východných svahoch tohoto pohoria sa pestujú kávovníky.

Detailné informácie

Podrobný popis

V Peru sa pestuje výlučne len Arabika, a to hlavne odrody Typica a Caturra. Až 95 % kávy je od drobných farmárov, ktorí vlastnia len 2 – 3 ha pôdy. Väčšinou sa jedná o farmárske rodiny s dlhou tradíciou pestovania kávovníkov. Keďže sa jedná o drobných farmárov, tak svoje dokonale červené čerešne odovzdávajú do spracovateľskej stanice, ktorá od nich čerešne vykupuje za férové ceny. Spracovateľská stanica Juan Marco El Palto, z ktorej máme túto kávu, obdržala už rôzne certifikácie a ich dlhodobým cieľom je pravideľne sa účastniť v Cup of Excellence a získavať popredné umiestnenia.

100 % Arabika
Odtieň praženia: Full City
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
etiketa je vyrobená z recyklovaného kávového odpadu

Chuť kávy

Telo kávy je mohutné a silné. V chuti dominujú sládké a čokoládové tóny s podtónom kakaa. Duchuť je mierna acídna a horká, pripomínajúca kôru pomaranču a grapefruitu.

Pôvod kávy

Kávovníky odrody Caturra, Typica a Catimor sa pestujú v Peruánskych Andách, v regióne El Palto, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1300 – 1800 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou a následne sušená na slnku. Ručný zber aj triedenie.

 
 

Ďalšie informácie

REGIÓN: El Palto

FARMA: drobní farmári z regiónu

SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Juan Marco El Palto

PÔDA: vlkanická, bohatá na minerály

ODRODA: Caturra / Typica / Catimor

SPRACOVANIE: mokré, sušené na slnku

NADMORSKÁ VÝŠKA: 1300 – 1800 m n. m.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: