Horúca čokoláda zasiahne to správne miesto

Na zime milujem takmer všetko. Milujem chladnejšie počasie, milujem sneh, ktorý padá na zem a na konáre stromov, a rád využijem akúkoľvek šancu, že budem vonku a vychutnám si jedinečné ročné obdobie. Nie je nič lepšie, ako si urobiť dlhú zimnú túru alebo stráviť pár hodín vonku pri stavaní snehuliaka s deťmi alebo priateľmi. Aj keď som rád vonku, občas mám dosť studeného vzduchu, zimy a ja si jednoducho potrebujem oddýchnuť. Môj obľúbený spôsob, ako sa zahriať po chladnom popoludní, je vychutnať si šálku horúcej čokolády.

Nie som si istý, čo je na tej horúcej čokoláde, že ju mám tak rád. Zdá sa, že je to perfektný nápoj: teplý, krémový a plný čokolády. Čo sa na tom nedá nemilovať? Mám priateľov, ktorí uprednostňujú latte alebo šálku čaju. Nikdy ma neuvidíte, ako som neverný svojmu obľúbenému nápoju. Či už som doma, v práci alebo na návšteve s priateľmi v miestnej kaviarni, vždy si vyberiem horúcu čokoládu.

Myslím, že časť toho, prečo tak milujem horúcu čokoládu, je tá, že mi to pripomína moje detstvo. Mám veľa pekných spomienok na mamu, ktorá mi po dlhom dni hrania vonku alebo niekedy, ak som mal šťastie po obyčajnom dni zimnej školy, bez akéhokoľvek dôvodu spravila pohár horúcej čokolády. Potom, čo moja mama zmiešala ingrediencie (nech už boli akékoľvek) tak akurát, musel som na vrch pridať kúsok škorice. Miloval som túto časť.

Ako dospelý stále rovnako milujem horúcu čokoládu. Rád sa vraciam domov po dlhom pracovnom dni a zastavím sa v kuchyni, aby som si urobil perfektný pohár. Mám špeciálny recept, ktorý používam už niekoľko rokov a chutí stále lepšie. Priatelia a rodina ma požiadali, aby som to zdieľal, ale ja sa k tomu nemôžem prinútiť. Možno, keby ocenili horkú čokoládu rovnako ako ja, potom by som ich pustil do tohoto tajomstva ;). Do tej doby si nechám svoj recept pre seba a rád ich pozvem na príjemný rozhovor pri horúcej čokoláde.

4061_superstrava-super-chocolate

⇒Odporúčame: BIO SUPER CHOCOLATE⇐