Ako podporiť črevnú mikroflóru? Toto sú naše odporúčania!

Črevnú mikroflóru tvorí komplexný systém mikroorganizmov, ktoré žijú priamo v tráviacom trakte. Vývoj týchto mikroorganizmov je potrebné podporovať, pretože ide o prospešné baktérie pre naše črevá. Ako na to?

Na internete je viacero tipov, ako podporiť črevnú mikroflóru, no len máloktoré z nich sú skutočne tak efektívne, ako sa o nich aj hovorí. Na to sme tu však my! Prinášame vám tipy, ako čo najúčinnejšie podporiť črevnú mikroflóru tak, aby posilňovala správne trávenie, silnejšiu obranyschopnosť organizmu a lepšie celkové zdravie. Poďme sa teda pozrieť na tie najväčšie odporúčania, ktoré sú určené priamo na podporu črevnej mikroflóry.

Vedeli ste o tom, že: črevná mikroflóra v sebe zahŕňa až 80 % nášho imunitného systému? Aj to hovorí o jej mimoriadnej dôležitosti!

Buďte opatrní pri užívaní antibiotík

Poznáte to. Ste chorí, máte kašeľ, nádchu či vysoké teploty. Idete k lekárovi, ten vám pomocou špeciálneho prístroja odmeria zápal v tele a následne zistí, či vám treba na liečbu antibiotiká alebo nie. Ak by vám ich lekár predpísal, pri ich užívaní buďte opatrní.

ako_nam_pomozu_probiotika_b

O antibiotikách je totiž známe, že dokážu ničiť aj prospešné črevné mikroorganizmy. Preto je na mieste zvážiť užívanie probiotík počas, ale aj po používaní antibiotík. Probiotiká totiž slúžia na podporu tvorby prospešných črevných baktérií. 

Eliminujte stres a napätie

Nič nie je horšie, ako keď ignorujete stres a napätie, ktoré možno pociťujete každodenne. Aj tieto faktory totiž negatívne vplývajú na črevnú mikroflóru. Stres a napätie môže vznikať z práce, školy či bežných medziľudských vzťahov. Skúste preto nájsť na začiatok príčinu a riešiť ju. 

Snažte sa o elimináciu stresu, vyskúšajte meditačné alebo relaxačné cvičenia, ktoré vám môžu pomôcť. V opačnom prípade vedie dlhodobé napätie a stres k nerovnováhe mikroorganizmov črevách. Preto venujte črevnej mikroflóre väčšiu pozornosť.

Výživové doplnky

Výborným riešením na podporu črevnej mikroflóry sú výživové doplnky. Pozor, nie však hocijaké. Pri výbere sa zamerajte, predovšetkým, na zloženie. Je dôležité, aby bolo čisto prírodné, ideálne bez pridania škodlivých a umelých látok. 

Skvelým riešením je produkt s názvom Superstrava Super Detox. Tento prípravok podporuje prirodzenú črevnú mikroflóru. Prípravok Super Detox totiž obsahuje vlákninu a ďalšie prospešné látky, ktoré minimalizujú problémy s trávením, napríklad s vyprázdňovaním. 

Nezabúdajte: Ak si zaobstaráte produkt Superstrava Super Detox, máte vyhraté. Podporuje totiž do vysokej miery lepšie trávenie. Preto, ak máte problém s vylučovaním tráviacich štiav, prípadne vám zle fungujú črevá, tento doplnok stravy vám vie pomôcť.

 

Pravidelne sa hýbte

Nie nadarmo sa hovorí, že pohyb je liek na všetko. Aj pravidelná fyzická aktivita tak dokáže podporiť zdravie črevnej mikroflóry. Určite je to lepšie, ako keby ste mali po celý deň len ležať na gauči. V takomto prípade dochádza častokrát k tráviacim ťažkostiam, ktoré sú spojené, napríklad, s horším vyprázdňovaním. Preto venujte pohybovej aktivite vyššiu pozornosť. 

Nemusíte to hneď zo začiatku preháňať. Práve naopak, začnite zľahka. Napríklad, skvelým riešením sú prechádzky v prírode. Ak sa pôjdete každý deň prejsť, môžete neskôr začať behať, bicyklovať či plávať a robiť aj takéto športy, ktoré slúžia na podporu srdca. 

Ako podporiť črevnú mikroflóru Toto sú naše odporúčaniac

Dôkladne si umývajte ruky

Črevná mikroflóra je veľmi citlivá. Preto je potrebné, aby ste si pravidelne umývali ruky. Taktiež však záleží na správnych zvykoch, ktoré sa týkajú umývania ovocia a zeleniny. Je dôležité, aby boli potraviny vždy dobre umyté a aby ste vy mali dôkladne umyté ruky. V opačnom prípade môže ľahko dôjsť k tráviacim ťažkostiam, po ktorých pravdepodobne ani vy netúžite.