S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Zvoľte kategóriu


Úvod » Zdravá výživa » Sladké dobroty » Vitalvibe - Čokoláda 100% BIO, 500g


        

Vitalvibe - Čokoláda 100% BIO, 500g

skladom

 

novinka


0x

naša cena: 22,90 €

Nákupom získate 23 bodov


do košíka:
  ks  
Skladom: Viac ako 5 kusov
Doba dodania Doručenie 03.03.2021 do 13:00.
Objednajte do zajtra do 11:00
Číslo produktu: 20894
Výrobca: Vitalvibe

Popis produktu

Vitalvibe - Čokoláda 100% BIO, 500g

100% čokoláda vzniká rozomletím celého nepraženého kakaového bôbu na jemnú pastu a jej vysušením do pevnej hmoty. Kakaová pasta od Vitalvibe je vyrobená z BIO kakaových bôbov z Peru, nabitých antioxidanty, minerály a ďalšími telu prospešnými látkami.

kakaové bôby   sú plody kakaovníka (Theobroma cacao), ktorý sa botanicky radí k orechom, a chutia ako nesladká horká čokoláda. Nepražené predstavujú výborný prostriedok, ako dodať telu energiu, dobrú náladu, jasnú myseľ a podporiť zdravý životný štýl.

Pravá horká čokoláda   vzniká mletím   nepražených kakaových bôbov   za nízkych teplôt. Tá sa následne nechá stuhnúť a vysušiť do chuťovo bohatej pasty bez boli stratené ľudskému organizmu prospešné látky.

Mnoho ľudí považuje čokoládu za "hriešne potešenie". Povesti o tom, že je čokoláda nezdravá potravina, by sa ale mali pripísať predovšetkým nešetrnému spracovanie kakaa vo veľkých potravinárskych spoločnostiach, ktoré surovinu rafinují a pridávajú k nej veľké množstvo najmä bieleho cukru, sušeného mlieka, rôznych ochucovadiel a stužených tukov.

Čokoláda a zdravie

  • Flavonoidy sú látky s antioxidačnou aktivitou, teda chráni telo pred účinkami voľných radikálov. Majú celý rad priaznivých účinkov, napríklad prospievajú spolu s vápnikom k harmonickej funkciu srdca a ciev. Ich obsah výrazne klesá pri pražení kakaových bôbov. Okrem kakaových bôbov ich nájdeme aj v ovocí, zelenine, v čaji alebo v červenom víne.
  • Antokyány sú prirodzené farbivá fialovej farby. Sú obsiahnuté napríklad aj v čučoriedke alebo acai, kde sa významne podieľajú na priaznivom účinku na ľudský organizmus.
  • Špecifickými látkami sú purínové zlúčeniny. Udáva sa, že horká čokoláda obsahuje 0,3 - 0,7% teobromínu a 0,02 - 0,03% kofeínu. Obe látky majú vďaka svojej príbuznosti dosť podobné účinky, účinok teobromínu je ale asi desaťkrát slabší ako účinok kofeínu. Preto sa u čokolády nemusíme obávať "přestimulování organizmu", ani určité "návykovosti", ako je tomu napríklad pri káve.

zloženie

kakaová pasta bio 100%

Nutričné hodnoty

v 100 g

Energetická hodnota

2396 kJ / 581 kcal

tuky

50 g

z toho nasýtené

29 g

sacharidy

8,3 g

z toho cukry

0,5 g

vláknina

21 g

bielkoviny

15 g

soľ **

<0,1 g

* Referenčnej hodnoty príjmu
** iba vo forme prirodzene sa vyskytujúceho sodíka

Skladujte na chladnom, temnom a suchom mieste.

Upozornenie

Je vhodné na zvýšenú opatrnosť v tehotenstve, pri dojčení, u detí do 5 rokov a tiež je vhodná obozretnosť pri kombináciách s niektorými liekmi a ďalšími látkami (hlavne niektoré antidiabetiká, lítium, teofylín, hormonálne prípravky, čaj a káva s obsahom kofeínu),
Opatrne by s čokoládou mali zaobchádzať všetci s náchylnosťou k migrénam alebo dne.

MWFiMjQ2Z