Úvod » Zdravá výživa » Oleje » Flaviol Repkový olej 500ml
Repkový olej zo semien repky olejnej sa lisuje pod prísnym dohľadom pri teplote max 45 °C bez pridania chemikálií. Vďaka nízkej teplote lisovania sa v oleji neznehodnocujú rozpustné vitamíny prítomné v rastline, najmä vitamín E, a zároveň sa zachováva ideálny pomer omega-3 a omega-6 mastných kyselín. Zdravotnými účinkami dokonca tento olej dokáže prevýšiť i vyhľadávaný olivový.
Repkový olej Flaviol obsahuje vysoký podiel kyseliny linolénovej, patriacej do skupiny omega-3 mastných kyselín. Tá napomáha k udržiavaniu normálnej hladiny cholesterolu v krvi, ako aj k zdravému vývinu detí. Obsahom omega-3 mastných kyselín pritom repkový olej až 10-násobne prevyšuje olivový olej.
Okrem toho, že má repkový olej Flaviol ideálny pomer omega-3 a omega-6 mastných kyselín, konkrétne 1:2, je tiež cenným zdrojom vitamínov E, A, D a K a rastlinných sterolov. Vďaka jeho výživovej hodnote je dokonca v Nemecku odborníkmi i širokov verejnosťou označovaný za najobľúbenejší jedlý olej.
Okrem ideálneho pomeru omega-3 a omega-6 mastných kyselín má repkový olej aj mnoho ďalších pozitívnych vlastností, ktorými priaznivo ovplyvňuje naše zdravie:
O repkovom oleji dlhodobo koluje mýtus, ktorý mnohých zbytočne odrádza od využívania tohto druhu oleja. Aby sme to napravili, veci uvádzame na pravú mieru:
Dnešný repkový olej neobsahuje škodlivé látky
Repkový olej síce dávnejšie získal zlú povesť podradného oleja, keďže sa v ňom kedysi nachádzal vysoký obsah dieteticky nevhodnej kyseliny erukovej.
To sa však úspešným vyšľachtením bezerukovej repky olejnej v 70. rokoch 20. storočia stalo minulosťou.
V súčasnosti je tak repkový olej vďaka svojmu priaznivému zloženiu mastných kyselín považovaný za jeden z nutrične najvýhodnejších.
500ml
Použitie: vhodný do studenej i teplej kuchyne