Úvod » Zdravá výživa » Múky » Ceria Hraška na zahusťovanie - jemná 250g
Hraška Jemná je jemne ochutená hrachová zmes, ktorá zdravo nahradí
Pokrmy pripravené z Hrašky majú lahodnú chuť, krémovú hladkosť a vysokú výživovú hodnotu. Svojou chuťou uspokoja i náročných stravníkov.
Jedlá z Hrašky sú výnimočné i svojou vyššou stráviteľnosťou. Hraška sa pripravuje z mletého hrachu, ktorý je zbavený šúp. Táto skutočnosť výrazne uľahčuje trávenie.
Hraška je skvelým spojivom v cestách a fašírkach, preto umožňuje vynechanie vajec. Slúži k príprave základu nátierok, dressingov, majonéz a bešamelových omáčok na zapekanie zeleniny.Hraška jemná na rozdiel od Hrašky pikantnej má znížené množstvo korenia, soli a je úplne vynechané chilli a cesnak. Hraška jemná je preto vhodnejšia pre deti a niektoré diéty.
Hraška má prirodzene vysoký obsah vlákniny a je zdrojom horčíka a zinku. Neobsahuje lepok ani cholesterol.
Hraška je ochutená hrachová zmes, ktorá zdravšie nahradí (vysoký obsah vlákniny, zdroj horčíka a zinku) klasický trojobal (v cestíčku obalíte všetko ako v trojobale), zápražku (zahustíte polievku, omáčku) a vajcia (v karbonátkach, v ceste, pri zapekaní).
Zloženie : hrach, zmes obilnín (kukurica, ryža, pšeno), prír. fermentovaná sójová omáčka (sója, pšenica bez lepku, soľ, maltodextrin), soľ (40%K), zmes korenia
Použitie : Na zahusťovanie polievok bez použitia zápražky. Pridajte 30g hrašky do 1,5l polievky a varte 20minút. Dá sa použiť na zahustenie omáčok, štiav, nátierok, ako náhrada vajec v cestách, fašírkach atď..
Nutričné hodnoty v 100g:
energia 319kcal, bielkoviny 17,3g, tuky 3,7g (z toho nasýtené mastné kyseliny 0,8g), sacharidy 54,2g
RECEPTY
Základné recepty sú vzorové recepty pre jednotlivé pokrmy (placky, rezne, zapekané, apod). Podľa týchto vzorov môžete pripraviť stovky ďalších receptov, v ktorých sa striedajú použité suroviny.
REZNE zeleninové, syrové, hubové ai (4 porcie)
PLACKY zeleninové, syrové, hubové ai (4 porcie)
POMAZÁNKY s rôznymi druhmi zeleniny (1 porcia 10g Hrašky na cca 50ml vody)
DRESING s jogurtom, kyslou smotanou (1 porcia 10g Hrašky na cca 50ml vody)
ZAHUSŤOVANIE polievok - zeleninovej, zemiakovej, gulášovej ai (4 porcie)
ZAHUSŤOVANIE omáčok, štiav, gulášov a pod (1 porcia 10g Hrašky na cca 120ml omáčky)
NÁHRADA VAJEC v slaných cestách (cca 30g za jedno vajce = asi 1 polievková lyžica)
NÁHRADA VAJEC v karbonátkach - zeleninových, syrových apod (4 porcie)
NÁHRADA VAJEC pri zapekaní cestovín, zemiakov, zeleniny apod
NÁHRADA VAJEC pre lečo, pre mozoček, špenát a pod
Krajina pôvodu : Česká republika
Obsah : 250g